Kako do besplatnog POS terminala i pratećih subvencija?

3
234
Foto: Pixabay

Do 25.000 prodajnih mesta u Srbiji dobiće besplatnu instalaciju i korišćenje POS terminala za narednih godinu dana, uz sniženu trgovačku naknadu od 0,99 odsto za sva plaćanja Mastercard i Visa platnim karticama.

Najvažniji uslov za učešće u Programu podrške uvođenja elektronskog plaćanja kod preduzetnika, mikro i malih preduzeća i državnih institucija jeste da u prethodnih 12 meseci nisu prihvatali bezgotovinsko plaćanje platnim karticama, saopštio je NALED.

Ovaj program lansiran je u ponedeljak Novom Sadu kroz “POS karavan“, a sprovodi se u okviru Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje “Bolji način“.

Svi zainteresovani trgovci iz mogu da se prijave za posetu POS karavana putem kontakt forme na sajtu www.boljinacin.rs kako bi dobili više informacija i podršku na terenu.

Na ovom sajtu mogu direktno i da se prijave za subvenciju ili da to učine u partnerskim bankama – AIK, Banka Intesa, Erste, Halkbanka, NLB Komercijalna, OTP, ProCredit, Raiffeisen i UniCredit.

Dobavljači POS terminala su Payten, Mellon i Unipos.

Za POS program mogu se prijaviti i institucije koje žele da POS terminale postave na svoje šaltere.

  • Za trgovce je naročito važno da nemaju nikakve dodatne fiksne troškove niti obaveze – nakon isteka trajanja subvencije mogu da odustanu ili da nastave da koriste POS po uslovima koje su unapred dogovorili s izabranom bankom – navodi se u saopštenju NALED-a.

U prvih godinu dana trajanja programa, za besplatne POS terminale i subvencionisanu trgovačku naknadu prijavilo se više od 3.000 malih biznisa.

Najveće interesovanje za POS program pokazali su trgovci i ugostitelji, a prosečni prometi koje ostvaruju preko POS-a su 100.000 dinara mesečno.

Uz elektronska plaćanja, privrednici mogu da izađu na nova tržišta i ponude proizvode i usluge značajno većem broju klijenata i van njihovog mesta poslovanja putem interneta.

Inicijativa “Bolji način“ je projekat usmeren na stvaranje boljih uslova za razvoj i podsticanje svih vidova bezgotovinskog plaćanja u privatnom i javnom sektoru.

Izvor: NALED, Morava info

Prethodni članakPromocija knjige Žarka Trebješanina “Tajna veza između psihologije i književnosti“
Sledeći članakBlaga zima gomila zalihe: Koliko i gde su pojeftinili ogrevno drvo i pelet

3 KOMENTARA

  1. Sjajne vesti za sve banke a užasne za građane… Uzmimo da npr. kupite robu za 100€ i platite karticom, trgovcu ide 99€ a banci 1€. I tako sad taj trgovac plati karticom 99€ i opet banci ode 0,99€ itd. Posle konačnog broja transakcija nema više ničeg u opticaju sve su opelješile banke. A ako platite sa novčanicom od 100€ i posle beskonačnog broja transkakcija tih 100€ još uvek će biti u opticaju. Šta ako nestane struje ili interneta kako onda da platite? Naravoučenije: KORISTITE KEŠ ŠTO VIŠE I ŠTO ČEŠĆE iako vam nude razne pogodnosti, na mala vrata vam uvaljuju potpunu zavisnost od sistema.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here