Kancelarija za mlade podelila 645 paketića socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i mladima iz Čačka

0
229

ČAČAK – Kancelarija za mlade grada Čačka sprovela je novogodišnju humanitarnu akciju “Osmeh na dar“. Ova tradicionalna akcija organizovana je peti put, a realizovana je u saradnji sa istoimenom studentskom fondacijom koja je i pokrenula ovu akciju pre 16 godina.

Kako kažu u Kancelariji za mlade, cilj ove akcije je da izmami osmehe deci za novogodišnje i božićne praznike, tako što im biti obezbeđeni prigodni paketići. U fokusu akcije bila su deca koja pripadaju socijalno ugroženim porodicama ili koja su zdravstveno ugrožena.

Ova akcija podrazumeva animiranje saradnika na lokalnom nivou kao što su škole, vrtići, ustanove kulture, organizacije, ugostiteljski objekti i sl. koji informišu svoje korisnike o aktuelnoj akciji i bave se prikupljanjem materijala za paketiće u vidu slatkiša, grickalica, školskog pribora, knjiga, igračaka… Takođe bismo pomenuli da su i pojedinci u velikoj meri doprineli ovoj akciji. Nakon toga, naši volonteri preuzimaju materijal i sortiraju ga, a potom sledi i najlepši deo, a to je pravljenje paketića za decu. Ponosno možemo da istaknemo da smo ove godine napravili 645 paketića, čime je i oboren rekord naše dosadašnje akcije. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim našim saradnicima koji su zaslužni za ovaj rezultat i dečije osmehe u našem gradu koje su izmamili zajedno sa Kancelarijom za mlade i Fondacijom “Osmeh na dar“ – navode iz Kancelarije za mlade Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOmikron ne posustaje, situacija se komplikuje: Lekari poručuju – još nismo videli najgore
Sledeći članakEvo kako se odvija saobraćaj na novoj deonici auto-puta (VIDEO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here