Kancelarija za mlade učestvuje u projektu “Youth4Air“ za bolji kvalitet vazduha

0
123

ČAČAK – U periodu od 17. do 20. marta u Sremskim Karlovcima održan je trening „Youth4Air“, koji je deo projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha“.

Mladi su imali priliku da tokom četvorodnevnog boravka u Ekološkom centru “Radulovački“ diskutuju o raznim temama, kao što su participacija mladih, volontiranje, vršnjačka edukacija, deklaracije… Pored mladih iz Čačka, u projektu su učestvovali mladi iz preko 20 gradova u Srbiji.

Nakon obuka od strane predavača, učesnici su po uzoru na to osmišljavali ekološke radionice u timovima, ali i učili kako da napišu Deklaraciju, jer je jedan od ciljeva ovog treninga kreiranje prve Deklaracije o čistom vazduhu u Srbiji.

Naše volonterke Elena Peruničić i Kristina Rajić bile su predstavnice Kancelarije za mlade i uzele aktivno učešće u ovom projektu. One su postale ambasadorke ovog projekta na lokalnom nivou. U Čačku će kao vršnjački edukatori organizovati ekološke radionice i primeniti naučeno, uključujući veći broj mladih iz našeg grada u ovu značajnu temu – navode iz Kancelarije za mlade.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanska firma traži komercijaliste
Sledeći članakMUP raspisao konkurs za prijem vatrogasaca i spasilaca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here