Kineska kompanija imaće u opštini Lučani tri kampa za gradnju autoputa

3
927

LUČANI – Izgradnja autoputa od Preljine do Požege na Koridoru 11 trebalo bi da počne krajem meseca i sa tim u vezi Putevi Srbije su se obratili opštini Lučani sa 109 predmeta za privremenu eksproprijaciju zemlje radi izgradnje glavnog gradilišnog kampa od 6,5 hektara u katarstarskoj opštini Krstac u opštini Lučani.

Prema rečima predsednik opštine Lučani, Milivoja Dolovića, izvođač radova iz Kine imaće kampove na tri lokacije.

Glavni je boravišni kamp, koji će se nalazi u Krstacu na površini do 6,5 hektara, gde će biti menze, spavaone, teren za košarku i slično. Imaće još dva kampa, jedan u Rtarima, a drugi u Markovici. U njima će se nalaziti asfaltne i betonske baze – kazao je Dolović.

Napomenuo je da se na teritoriji opštine Lučani vrši privremena eksproprijacija na ukupno 36 hektara, a u Čačaku i Požega po 12 hektara.

Podsećanja radi, deonica Preljina – Požega je nastavak projekta izgradnje autoputa Beograd – Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara. Autoput Preljina – Požega je podeljen na tri manje deonice, a imaće tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Treća poddeonica, od Lučana do Požege, protezaće se na sedam kilometara i na njoj bi trebalo da budu izgrađena tri mosta, tunel dug 2.040 metara, petlja u Lučanima i most preko reke Bjelice.

Izvor: RINA

Prethodni članakBasara o upadu u RTS: Sapunska politika
Sledeći članakOtvaranje izložbe “Stećci Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore“ u Narodnom muzeju

3 KOMENTARA

  1. Tebi je važno da ostaviš komentar a očigledno nemaš pojma o načinu gradnje. Ukoliko bi se malo informisao, prvo se probijaju tuneli i grade mostovi zbog dužine gradnje istih, pa tek onda se spajaju ti delovi. Nema razloga da pišeš nešto samo da bi pisao

  2. Jos jedno ludilo ..tri kampa u Liucanima je r je Vodja to naredio…
    A Autoput se gradi, nastavlja ixz Preljine….

    A kukala je Mihajloviceva da je Mrkonjivc poceo da gradi kod Celija pute bez cilja ikoji nema gde da ide…
    Sad to rade iz Lucana jer su glavni dragacevci Milovanovic Kole i Mitrovic uz vlast do poslednjeg cacanina…

    Grede put od sredine umesto od cacka…koja je sektaska ekipa…pa se cude sto ce studenti da doju da pitaju sta se radi u Srbiji…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here