Koalicija “Moramo“ vratila u budžet 24,5 miliona koje nisu potrošili u kampanji

1
337

Jedan od lidera koalicije “Moramo“ Nebojša Zelenović saopštio je da je ta koalicija vratila u budžet novac dobijen za potrebe kampanje za predsedničke izbore.

Iz javnih izvora smo prihodovali 46.126.500 dinara, a dana 8. juna, u budžet Republike Srbije smo izvršili povraćaj novca u iznosu od 24.447.237 dinara, dok je potrošeno 21.737.962,225 dinara – odnosno vraćeno je više nego što smo potrošili – rekao je on, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ovo prvi slučaj u poslednjih par decenija da je jedna politička organizacija vratila novac iz kampanje u budžet RS, kao i da su u Ministarstvu finansija bili iznenađeni, jer ne postoji procedura za povraćaj novca, pa čak ni predviđen račun na koji se ova sredstva uplaćuju, niti na šta će se utrošiti.

Iz “Moramo“ su ministru finansija poručili da čitav ovaj iznos uplati u Fond za lečenje dece u inostranstvu, jer je u budžet vraćeno više novca nego što je potrošeno u ovoj predsedničkoj kampanji.

Ovo je primer kako treba i kako moraju da se koriste budžetska sredstva. Srbija se nalazi u teškim okolnostima, građani tonu u siromaštvo, država radnike ili tera ili sama šalje u inostranstvo, dok političke elite i njihovi drugari neprestano isisavaju novac iz zajedničke kase i prebacuju u svoje džepove. Koalicija Moramo će prekinuti rasipništvo i konačno uvesti red u javne finansije i brinuti o svakom dinaru – zaključio je Nebojša Zelenović.

Izvor: N1

Prethodni članakDeset gradova i opština, među kojima i Ivanjica, dobijaju moderne planove razvoja
Sledeći članakFK Sloboda: Obmanom i prevarom oduzeta su nam tri boda, to nas je koštalo plasmana u viši rang

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here