Kolektiv OŠ “Filip Filipović“ i SOČ se oglasili povodom pretnji profesora istorije

3
1357

ČAČAK – Kolektiv OŠ “Filip Filipović“ i Sindikat obrazovanja Čačak oglasili su se povodom pretnji koje je političkim neistomišljenicima uputio profesor istorije Slobodan Bugarski.

Zaposleni u školi “Filip Filipović“ ograđuju se od izjave svog kolege, navodeći da takav istup nije primeren prosvetnom radniku.

Zaposleni u OŠ “Filip Filipović“ u Čačku se ograđuju od izjave Slobodana Bugarskog, nastavnika istorije u našoj školi, koja je objavljena u medijima i na društvenim mrežama. Smatramo da njegova izjava nije primerena prosvetnom radniku, te da najveću štetu nanosi ugledu škole u kojoj radimo. Kolektiv OŠ “Filip Filipović“ u Čačku najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, pa i verbalno nasilje i govor mržnje. Naše đake učimo da se prema svakom čoveku odnose sa dužnim poštovanjem, i da poštuju različitost mišljenja i uverenja. Takođe ih učimo da različiti stavovi, mišljenja i uverenja nikada ne smeju biti razlog za nasilje i pretnje nasiljem. Stoga najoštrije osuđujemo kako ovaj, tako i svaki drugi vid pozivanja na nasilje, i molimo učenike, roditelje i sve ostale naše sugrađane da ovaj neprijatni pojedinačni slučaj ne dovode u vezu sa celom našom školom – navodi se u saopštenju kolektiav OŠ “Filip Filipović“.

Sindikat obrazovanja Čačak najoštije je osudio izjavu Slobodana Bugarskog.

Izjava nije primerena prosvetnom radniku i nanosi veliku štetu, kako školi, tako i sindikatu. Sindikat obrazovanja Čačak stoji iza odluke Sindikalne organizacije OŠ “Filip Filipović“ u Čačku da Slobodan Bugarski bude isključen iz naše sindikalne organizacije jer je svojim ponašanjem i delovanjem naštetio radu i ugledu sindikata, ne poštujući etički kodeks profesije. Tom odlukom Sindikalna organizacija OŠ “Filip Filipović“ u Čačku, a sa njom i Sindikat obrazovanja Čačak, žele da pokažu javnosti, roditeljima i učenicima našeg grada da najoštrije osuđujemo izjavu imenovanog i svaki drugi oblik nasilja i pozivanja na nasilje – navodi se u saopštenju SOČ-a.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBugarski: Pogrešio sam, ali sam bio isprovociran, ćerki su mi slali pornografski sadržaj
Sledeći članakBorac deklasirao Tuzlake i došao do devete uzastopne pobede

3 KOMENTARA

  1. I nikom nista….kao sto je i dalje u sudentskom domu onaj perverznjak sto je delio po internetu slike eksplicitnog sadrzaja!Ako si u partiji i ako si podoban,nista ti onda ,,nije sveto“ i sve mozes da radis!To je stanje u Srbiji koja ulazi u trecu deceniju 21 veka….i posle nam je neko drugi kriv sto svake godine nas ima po 70.000 manje!?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here