Kompanija “Komtrejd“ ove godine zaposlila 15 diplomaca Fakulteta tehničkih nauka

0
539
Sastanak predstavnika Fakulteta tehničkih nauka i kompanije Komtrejd

ČAČAK – Svake godine kompanija “Komtrejd“ (Comtrade) u proseku zaposli devet diplomaca čačanskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN), a u ovoj godini angažovano je 15 stručnjaka koji su visoko obrazovanje stekli na ovom fakultetu.

Na sastanku predstavnika FTN-a i “Komtrejda“, konstatovana je dosadašnja uspešna saradnja.

Dekan FTN-a, prof. dr Danijela Milošević, izjavila je da višegodišnja saradnja sa “Komtrejdom“ kao rezultat ima veliki broj zaposlenih diplomaca FTN u tu kompaniju i otvoranje njihove kancelarije u Čačku.

Privredi su potrebni kvalitetni ljudski resursi, a FTN je tu da osluškuje potrebe privrede i svoje studijske programe inovira i prilagođava zahtevima tržišta rada. Saradnja sa Komtrejdom je pravi primer za to – rekla je Milošević, dodajući da je suština da privrednici budu zadovoljni kadrovima, a studenti obrazovanjem i znanjem stečenim na fakultetu.

Na sastanku je bilo reči o letnjoj školi EDIT koja je ocenjena kao veoma dobar projekat za mlade kao i o planovima i predlozima za buduće zajedničke aktivnosti.

Na sastanku je rečeno da će u Kragujevcu biti održana druga po redu kampanja “Komtrejda“ pod nazivom “Otvorena vrata“, a koja je namenjena mladima zainteresovanim za kompaniju i mogućnostima za rad u njoj.

Izvor: MNA

Prethodni članakZa vikend počinju prvenstva Srbije za mlađe kategorije, sve tri selekcije KK Borac u najvišem rangu
Sledeći članakPojačao se rival Borca u ABA2 i KLS ligi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here