Kompanija “Matis“ planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona

0
628

ČAČAK – Za rast i oporavak privrede neophodna je podrška države i komore i velikim preduzećima radi ublažavanja posledica izazvanih pandemijom koronavirusa, jer bez stabilnog rasta velikih kompanija, posebno onih koje su, poput “Matisa“, nosioci razvoja čitave oblasti, nema ni uspešnog razvoja malih.

Ovo je istaknuto na sastanku predstavnika “Matis grupe“, Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije.

Velika preduzeća tokom pandemije probleme su rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška. Privredna komora Srbije (PKS) nastaviće aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta – rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Vlasnik “Matis grupe“ Dragomir Lazović najavio je da je u planu otvaranje četiri nova proizvodna pogona, od kojih tri u Ivanjici i jedan u Kragujevcu i da je za tu investiciju kompaniji koja je nosilac razvoja čitavog ivanjičkog kraja potrebna podrška.

Kako je istakao, radi se o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika.

Kompaniji “Matis“, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1.000 radnika i jedan je od pionira u uvođenju dualnog obrazovanja, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i korišćenja aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj.

Sastanku sa predstavnicima “Matis grupe“ prisustvovali su savetnik predsednika Srbije za investicije Danilo Cicmil i direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

PR TEKST

Prethodni članakU čačanskoj bolnici na lečenju 24 pacijenta obolela od korone
Sledeći članakŠkole u Srbiji dobijaju 10.000 vizira za đake koji ne mogu da nose maske

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here