“Komunalac“ krenuo sa dezinfekcijom javnih površina

0
487
Foto: Fejsbuk (Fotografije Čačka)

ČAČAK – Javno komunalno preduzeće “Komunalac” Čačak, u koordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije započeo je dezinfekciju javnih površina, koje su u nadležnosti ovog javnog preduzeća.

U 16 časova počela je dezinfekcija prostora gradskih pijaca, a posle 20 sati prostora javnih površina po utvrđenim prioritetima.

Prioritet su krug gradske bolnice, ulice i krug oko Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje (Kralja Petra Prvog, Veselina Milikića, Učiteljska…).

Radnici koji rade na dezinfekciji javnih površina posle 20 časova, odnosno za vreme zabrane kretanja, poseduju sve potrebne dozvole, u skladu sa zakonom.

Za dezinfekciju se koristi Natrijum hipohlorit rastvor (NaOCl), koji će se nanositi odnosno prskati prskalicama postavljenim na komunalna vozila, a koristiće se i ručne prskalice za manje pristupačna mesta.

Direktor JKP “Komunalac” Čačak Petar Domanović je rekao da je preduzeće preduzelo sve raspoložive mere u sprečavanju širenja korona virusa među zaposlenima.

Dajući svoj maksimum u ovoj borbi, apelujemo na građane da svakako bez preke potrebe ne izlaze napolje, a da u koliko su u mogućnosti, uklone svoja vozila sa javnih površina, kako bismo nesmetano mogli da ih dezinfikujemo, što je u opštem interesu. Molimo sugrađane da zatvaraju kontejnere nakon odlaganja smeća i da za to koriste, gde je moguće, nožne papuče kontejnera, kako bi izbegli kontakt sa kontejnerom, a da u komunikaciji sa našim radnicima na terenu drže rastojanje od dva metra, kako zbog sopstvene, tako i zbog zaštite naših radnika, koji bez obzira na vanredno stanje rade 24 časa dnevno – istakao je Domanović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTri osobe na infektivnom odeljenju u Čačku sa simptomima zaraze koronavirusom
Sledeći članakU Milanovcu u kućnoj izolaciji 30 osoba koje su u sredu doputovale iz inostranstva

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here