Kon: Budite oprezni kada planirate letovanje

2
806

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da bi građani trebalo da budu oprezni u vezi sa planiranjem letovanja, iako je izvesno da će vanredno stanje biti ukinuto, a određene mere ublažene, ali kako je rekao, jako postupno.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Moram da naglasim da će biti pritisak da se što pre skinu sve mere, ali moramo da budemo svesni da imamo osetljivu populaciju, pogotovo stariju od 65 godina, i da te preporuke neće biti jednake za sve grupe stanovništva. Moramo više o tome da popričamo, a normalno u skladu sa ukupnom epidemiološkom situacijom da dajemo preporuke zasnovane na onome što sada znamo. Uvek je bolje biti u svojoj zemlji i ne dobiti neku infekciju ovakvog tipa u tuđoj zemlji. To je najjednostavnije obrazloženje – kazao je.

On lično, kako je rekao, ove sezone neće putovati u inostranstvu, već u okviru Srbije, jer se ovde oseća bezbednije i sigurnije.

Kisić Tepavčević je ocenila da čim građani počinju da razmišljaju o letovanju, to pokazuje da stručni tim radi dobar posao u vezi sa suzbijanjem pandemije. Izrazila je, međutim, nadu da će svi biti svesni rizika u koji se upuštaju određenim ponašanjem.

Većina nas je imala prisilni odmor kojem se nije baš radovala. Moramo da bude oprezni – kazala je.

Izvor: N1

Prethodni članakSrećan Uskrs!
Sledeći članakPonoćna liturgija u crkvi u Konjevićima sa ozvučenja se čula u celom gradu (FOTO)

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here