Koncert EKV tribute benda za lečenje malog Miloša

0
621

ČAČAK – EKV Tribute bend održaće humanitarni koncert za lečenje malog Miloša Zarića, u sredu, 16. novembra, u Domu kulture u Čačku.

Čačani, ali i svi oni koji dođu u grad pored Morave, moći će da uživaju u muzici i ujedno učine dobro delo. Veliki humanitarni koncert počinje u 20 časova i ulaz je slobodan.

Dođite da se družimo, pevamo i pomognemo Milošu u svojoj borbi. Kutije za dobrovoljni prilog biće postavljene na ulazu u Dom kulture – poručuju organizatori uz poruku „pesmom ćemo pobediti“.

Miloš je dete iz kontrolisane trudnoće koja se završila u 36. nedelji hitnim carskim rezom zbog abrupcije placente. Rođen je sa 3.200 grama. Odmah po rođenju je reanimiran i narednih 18 dana proveo je na respiratoru. Zbog nedostatka kiseonika imao je krvarenje na mozgu i ciste. Lečen je u Bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, ali i mnogih banjama. U drugoj godini postavljena je dijagnoza cerebralna paraliza.

Miloš još uvek ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori. On je veselo i nasmejano dete, voli da se mazi i igra sa drugom decom. Kako bi bolnicu zamenio igralištem potrebni su mu svakodnevni fizioterapeutski tretmani, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, stimulacija razvoja edukacija i rehabilitacija, operacija, kao i rad sa logopedom i defektologom duži vremenski period, zatim rehabilitacioni tretmani u inostranstvu, neurorehabilitacije motorikom, ultrazvuk i elektrostimulacija govora, muzičke radionice, kao i za putne troškove i smeštaj. Kako svi tretmani iziskuju mnogo novca, potrebna mu je i novčana podrška u njegovoj velikoj borbi.

Prethodni članakPantić: Kardinalne greške u završnici koštale nas pobede u Užicu
Sledeći članakSedamnaestogodišnja Čačanka skočila sa petog sprata zgrade u Trnavskoj, u teškom stanju prebačena na kliniku u Beogradu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here