Kopitić ušao u posed pogona “Kuglična vretena“, izvršitelji promenili brave (FOTO)

5
1874

ČAČAK – Nakon 19 neuspelih izvšenja, sudski izvršitelji uspeli su jutros da uz asistenciju policije uđu u pogon za izradu kugličnih vretena Fabrike reznog alata (FRA). Na ovaj način, vlasnik objekta Mićo Kopitić praktično je ušao u posed zgrade koju su radnici mesecima branili.

Foto: MNA

Policija je jutros nešto posle 6 sati blokirala sve prilaze pogodinu i nije dozvoljavala radnicima da dođu do objekta. U znak protesta radnici FRA okupili su se ispred upravne zgrade.

Policija je nešto pre 9 sati pustila samo generalnog direktora FRA Milana Vidakovića i još dvojicu izvršnih direktora da prođu do pogona za izradu kugličnih vretena u trenutku kada su došli sudski izvršitelji.

Kako je Moravi rečeno, nakon ovakvog epiloga uskoro će početi iseljenje mašina iz zgrade u kojoj su bile stacionirane preko 30 godina, ali će se, kako nam je naglašeno, nastaviti pravna borba za pogon.

Foto: MNA

Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić, izjavio je da se radi o nasilnom upadu u pogon.

Sudski izvršitelji pokušavaju da preuzimanjem pogona naplate dug od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1.500.000 dinara u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4.600.000 dinara.

Rukovodsto FRA je kupcu objekta Miću Kopitiću pre više meseci dostavilo ponudu kojim bi bio obeštećen tako što bi mu bilo isplaćeno 5.600.000 dinara, ali on je tu ponudu odbio i insistira na izvršenju.

Foto: MNA

Predstavnici sindikata FRA tvrde da se imovina fabrike koja vredi oko 200.000 evra prodaje za dug od 30.000 evra.

Izvor: Morava info, MNA

Prethodni članakVlasnici polovnjaka uskoro teže do registracije, prepravke će koštati „papreno“
Sledeći članakBorac nakon Splita putuje u Čajetinu na derbi KLS

5 KOMENTARA

  1. Mila i Zeljko da ste vas dvoje toliko glupi ili ste samo zaslepljeni mrznjom. Kakve veze ima policija sa ovim i da njih bude sramota, oni nemaju pojma sta se desava, ko je kriv i ko kome duguje, ljudima je posao da izvrsavaju ono sto im se naredi odozgo, i to je to. Da li je to ispravno ili nije, nije njihovo da razmisljaju, da su hteli da rade nesto gde treba da razmisljaju ucili bi za lekre ili inzenjere. Zamisli sta bi bilo kada bi svaki policajac preispitivao odluku suda i ministarstva, to nema nigde u svet. Policija je svuda instrumet drzave i sprovodi njene odluke ili odluke suda, oni se ljudi ne razumeju u pravo, pravni sistem. Zato nemojte da lupetate i prozivate policiju oni rade samo sto im je naredjeno. Da li je ispravna odluka suda e to je vec druga stvar, njih treba da prozivate, kako su i pored dopisa ministarstva vojske da FRA radi za namensku industriju doneli ovaku presudu. Sudstvo u Srbiji je trulo, ona dvojica unakazila onog zandarma i dobili dve godine zatvora ili sin Zeljka Mitrovica ubio devojku na pesackom prelazu i dobio nanoogrlicu na nozi da nosi godinu dana. Sudstvo je katastrofa u Srbiji.

    • Policajce da bude sramota i sto policajci i tuzilastvo ne reaguju na otimacinu imovine fizickih lica u centru grada, da bi peraci mafijaskih para mogli da „investiraju“ u poslovno stambene zgrade

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here