Korisnici “Zračka“ na izletu u Valjevu, Brankovini i manastiru Lelić (FOTO)

0
324

ČAČAK – Ustanova “Zračak” u utorak je realizovala jednodnevni izlet za svoje korisnike, posetom Brankovine, Valjeva i manastira Lelić. Ove destinacije posetilo je 48 korisnika, 18 pratilaca (roditelja) i 15 zaposlenih.

Korisnici su imali priliku da posete crkvu Svetih Aranđela, zadužbinu prote Mateje Nenadovića i prvu državnu školu, u kojoj su se po prvi put susreli sa školskim inventarom korišćenim u 19. veku. Poseta Brankovini korisnike je obogatila za iskustvo posete školi u kojoj je stasavala i stvarala naša pesnikinja Desanka Maksimović. Izletnici su mogli čuti recitacije čuvenih Desankinih pesama.

Posetu Valjevu obeležio je obilazak Narodnog muzeja uz priče kustosa o eksponatima koji datiraju od praistorije do vremena Drugog svetskog rata.

Manastir Lelić korisnicima je pružio posebno duhovno iskustvo, s obzirom da su u zadužbini vladike Nikolaja Velimirovića imali priliku da celivaju mošti ovog sveca.

Kroz planirane aktivnosti, uz pauze za ručak u prirodi i izletnička druženja, korisnici su u ovom danu bili u prilici da steknu nova iskustva, kroz učenje i igru.

Izvor: Ustanova “Zračak“

Prethodni članakVečeras počinje zaprašivanje komaraca u Čačku
Sledeći članakIzrečena kazna vozaču koji je pijan usmrtio četvoro ljudi u Mojsinju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here