Korona tokom noći odnela još jedan život u Čačku

14
6450
Foto: Pixabay

ČAČAK – Tokom protekle noćiu u Čačku je od koronavirusa preminuo još jedan pacijent. Nešto ranije u toku dana na kovid odeljenjima čačanske bolnice umrla je još jedna osoba.

Preminuli su M. R. (78) i O. A. (70).

Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom popeo se tako na 27, od čega je njih 14 preminulo u poslednje dve nedelje.

U Opštoj bolnici Čačak trenutno je smešteno 140 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a njih osmoro priključeno je na respiratore.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite transportovan je jedan pacijent, a za poslednja 24 časa izvršeno je 66 pregleda.

Sa kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je šest pacijenata.

Imajući u vidu veliki veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apeluje se da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

Izvor: Morava info

Prethodni članakHoće li ovako nikad ne biti
Sledeći članakPostavlja se novi parket u Borčevoj hali, premeštaju se klupe i zapisnički sto

14 KOMENTARA

    • Ovo je rekao još pre dva dana veliki mislilac Zoran Savić. On je uvek imao prave savete za ovaj grad. Velika podrška za ovu ideju

    • Kasarna je u vlasništvu ko zna koga i data je na upravljanje ko zna kome a obećana je ko zna kome. Naroda u toj priči nema. Pitajte Miluna ko je ko zna kome. On je upoznat sa tim. Ako ga novinari vide negde. Možda je na odmoru u nekoj banji.

  1. Zasto se ne otvori plava hala za lakse bolesnike da ne sire zarazu na ukucane? Tesko je izolovati bolesnika na malom stambenom prostoru. Zasto nema dezinfekcionih stedstava u gradu? Sve je ovo imalo pre izbora na mnogo laksoj epidemioloskoj situaciji u nasem gradu. Ovo je pitanje za krizni stab. Ocekujem od vas novinara da u ime gradjana postavite ovo pitanje kriznom stabu.

  2. Ovo postaje baš ozbiljno. Treba videti šta je potrebno bolnici od medicinskog materijala i pomoći im. Treba negde otvoriti kovid bolnicu i smestiti lakše pacijente. Čuvajte se ljudi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here