Koronavirus u Lučanima, Milanovcu i Ivanjici: Ovo je trenutni presek stanja

1
2303
Foto: Profimedia

LUČANI, GORNJI MILANOVAC, IVANJICA – Dve osobe iz opštine Lučani obolele su od korona virusa, a sanitarna inspekcija je odmah obavila razgovor sa zaraženima na osnovu kojih su popisana sva lica koja su u prethodnom periodu bila u kontaktu sa njima, rečeno je na današnjem Štabu za vanredne situacije.

Jedan pacijent se nalazi u čačanskoj bolnici, dok je drugi prevezen za Kragujevac.

Od jutros, broj lica koji je podvrgnut meri samoizolacije je značajno povećan na 85 na teritoriji Dragačeva.

Predsednik opštine Milivoje Dolović je istakao da je u stalnom kontaktu sa Sanitarnom inspekcijom Čačka, Domom zdravlja kao i Policijskom stanicom Lučani i da se u svemu redovno preduzimaju sve propisane mere zaštite stanovništa koji su u nadležnosti lokalne samouprave.

Policija je obavestila članove Štaba da redovno dobija informacije od granične policije o osobama koje ulaze u zemlju, zatim od Sanitarne inspekcije i Doma zdravlja o osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima od korona virusa kako bi odmah sprovodili mere samoizolacije za ta lica.

U Gornjem Milanovcu i dalje se samo jedna osoba vodi kao obolela od korona virusa, dok je broj lica koja se naleze u samoizolaciji povećan na 216, saopšteno posle jutrošnjeg sastanka.

U toku jučerašnjeg dana jedno lice starije od 65 godina prekršilo je zabranu izlaska. U toku noći nije bilo kršenja policijskog časa.

Na inicijativu predsednika opštine Dejana Kovačevića, a prema zahtevima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, ministar odbrane Aleksandar Vulin odobrio je da se iz sanitetskog skladišta Vojske Srbije u Brusnici preuzme jedan, neotpakovan, mobilni rendgen aparat za potrebe Opšte bolnice.

U Ivanjici je jedna osoba zaražena koronavirusom. Reč je o muškarcu koji je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja sa infektivnog odeljenja čačanske bolnice prebačen u KBC Kragujevac.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakPreminuli od korone u BiH vozio direktora “Slobode” iz Čačka
Sledeći članakZatvaraju se čačanske pijace, ukida se plaćanje vrtića i parkinga

1 KOMENTAR

  1. Moze li sanitarna inspekcija da odgovori kako onda u Lucanima rade firme , kod cijeg je vlasnika potvrdjeno prisustvo Korona virusa i kako svi ti popisani ljudi nisu u izolaciji, vec najnormalnije rade?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here