Kovačević besan što će 70 srednjoškolaca iz Milanovca školovanje nastaviti u drugim gradovima

4
4634

GORNJI MILANOVAC – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što je više od 70 učenika otišlo da se dalje školuje van teritorije te opštine, ali i zbog toga što nisu napravljeni adekvatni programi za ovu školsku godinu.

Važnije da se nastavnicima sačuvaju radna mesta nego šta će deca da uče: Dejan Kovačević

Više se vodi računa o nastavnom kadru i čuvanju određenog broja nastavnika nego o tome šta će deca da uče. To je nedopustivo i to ćemo morati da promenimo u narednom periodu. Svi profesori moraju konstantno da se edukuju, mi tu edukaciju plaćamo i moramo da menjamo navike – naglasio je Kovačević.

Ukoliko su neki profili zastareli ili nema interesovanja učenika i privrede, za koga te profile školujemo, upitao je Kovačević, dodajući da institira na tome da direktori škola zajedno sa privredom naprave plan i program šta je to neophodno Gornjem Milanovcu, kad su u pitanju neke nove profesije.

Važno je da deca posle imaju mogućnost da se zaposle u našim preduzećima i kompanijama koje ovde posluju. Ne možete imati jedne iste smerove 100 godina i misliti da to tako treba, ako nešto pomerite ljutiće se kolege zašto to pomerate, neko će ostati bez časova… Niko ne mora da ostane bez časova, ali i taj profesor mora da se usavršava i on mora da ide u korak sa vremenom – rekao je Kovačević.

Postoje profesori koji u svoje vreme nisu imali informatiku u školi, ističe Kovačević i kaže da ne veruje da oni ne znaju da rade na računaru ili da koroste mobilni telefon.

Ako ste mogli da to usavršite, pomozite deci sa novim i atraktivnim zanimanjima. Mora i oni da idu sutra i korak sa vremenom, a ne da ih učimo za nešto što im neće biti potrebno u životu i što neće oni moći da iskoriste – zaključio je Kovačević.

Izvor: MNA

Prethodni članakČačak u subotu domaćin Prvenstva Srbije u biciklizmu
Sledeći članakPrvi deo festivala “Priča“ iz Ulice braće Glišića seli se na “Želovo“ igralište

4 KOMENTARA

  1. Kakve veze ima gde će deca završiti srednju školu sa povratkom. Srbija je slobodna zemlja ili zemlja direktive i poslušnosti. Ja sam završio srednju školu u Beogradu kao i fakultet i sada živim u GM. Da li je ovaj lik razmišljao da će baš taj profil koji su deca izabrala trebati u GM.
    Deca su kao i uvek za korak u razmišljanjima ispred roditelja koji im i daju podršku.
    Nije problem Srbije deca koja od srednje škole odu iz ridnog grada, mesta, već deca koja su otišla, idu il će otići u drugu državu. Najveći broj ode jer nema osnovno poštovanje prema njemu kao ljudskom biću.
    Dosta više lažne brige i naravno neizbežne DEMAGOGIJE, opšteprisutne u vertikali vlasti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here