Kraj moto kros sezone, vozači iz Čačka okitili se sa nekoliko titula

0
208
Foto: Dejan Todosijević

ČAČAK – Poslednjom trkom u šampionatu u Bačkoj Topoli, u organizaciji MK „MH024“ stavljena je tačka na ovogodišnju sezonu u Otvorenom šampionatu Srbije u moto krosu.

Iako je manj-više sve bilo poznato pre poslednje trke, ipak je bilo dovoljno uzbuđenja i borbe za titulu do poslednjeg trenutka. Naši vozači su opravdali očekivanja i osvojili više šampionskih titula, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U klasi MX65 do poslednjeg kruga vodila se bitka za šampionsku titulu izmedju dva vodeća vozača u šampionatu, Danila Crnjanskog iz BAP racing tima i Alekse Milosavljevića iz MK Tanasko Rajić. Tituča je pripala Aleksi Milosavljeviću, iako je završio kao četvrti i zahvaljujući tome osvojio je šampionsku titulu za jedan bod više u odnosu na Danila Crnjanskog. Treći je bio Andrej Popović iz MK Ere iz Arilja. U Open šampionatu prvo mesto je zauzeo Danilo Crnjaski, drugi je bio Aleksa Milosavljević a treći Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, BIH.

U klasi MX85 se pre ove trke znao pobednik šampionata Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić, pa je na ovoj trci trijumfovao ponovo Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić ispred domaćeg takmičara Vig Davida iz MH024, a treći je bio Žarko Debeljački iz MK Ere iz Arilja.

U klasi MX1 u prvoj vožnji vodeći u šampionatu Marko Kostić iz AMSK Pirot doživeo je težak pad u prvom krugu i završio prvu trku kao peti, dok je Miloš Đorđević iz ekipe Termorad AMSK Čačak ubedljivo pobedio. U drugoj vožnji Đorđević je ponovo pobedio, dok je Kostić osvojio drugo mesto i zahvaljujući tome Đorđević je osvojio šampionsku titulu u Open šampionatu, dok je Kostić trujumfovao u šampionatu Srbije. U ukupnom bodovanju nakon dve trke Đorđević je bio prvi, Nemanja Vemić iz MK Ere drugi, a Kostić treći.

Naš najbolji vozač Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić pobedio je ubedljivo svoje najveće rivale zasluženo osvojivši šampionsku titulu u klasi MH2 za ovu godinu, dok je drugi bio prošlogodišnji šampion Janko Railić iz MK Ere a treći odlični Milić Zimonjić iz MK Zlatibor.
U klasi MX2 junior Janko Railić iz MK Ere zauzeo je prvo mesto, drugo Milić Zimonjić iz MK Zlatibor a treće Strahinja Kalamković iz MK Extreme.

U kupu Srbije, u klasi MX3 Lang Viktor iz kluba MX024 osvjio je prvo mesto, drugi je bio Vlade Rajević iz kluba Termorad AMSK „Čačak“ a treći bio Stipan Kujundžić iz MH024. Zahvaljujući ovom plasmanu, šamiponsku titulu je osvojio Vlade Rajević ispred Viktora Langa i Dejana Paunovića iz MK Tanasko Rajić.

U klasi MXB pobednik je bio Aleh Varadi iz Free style Gornji Breg, drugi Mark Česko iz MX024, a treći Strahinja Zlatić, takođe iz MH024. U ovoj klasi šampionsku titulu je osvojio Mark Česko ispred Đorđa Čolovića iz ekipe Moto land, i Strahinje Zlatića iz ekipe MX024.

U klasi MXS pobedu je odneo Branko Radanov iz MK Tanasko Rajić, drugi je bio Vlatko Provodovski iz BAP racing tima, a treći Stanković Dragiša iz Sagmajster tima. Titulu za ovu godinu osvojio je Branko Radanov, drugi je Vlatko Provodovski a treći Stanković Dragiša.

U ekipnom plasmanu klasa I, prvo mesto zauzela je ekipa MK Tanasko Rajić, drugo MK Ere a treće ekipa MH024. Šampion za ovu godinu je ekipa MK Tanasko Rajić, druga je ekipa MK Ere a treće Termorad AMSK Čačak.

U ekipnom plasmanu klasa II, prvo mesto osvojila je ekipa MX024, drugo BAP racing tima a treće GTC racing iz Kraljeva. Šampion za ovu godinu je ekipa MH024, druga je ekipa Termorad AMSK Čačak a treća GTC racing iz Kraljeva.

S. Tanasković

Prethodni članakDve čačanske firme traže radnike
Sledeći članakSergej Trifunović i Vrhovni kadija

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here