Krivične prijave protiv sudija Ustavnog suda ako se do aprila ne odluči o ustavnosti smanjenja penzija

1
432

Mihajlo Radović iz Udruženja sindikata penzionera Srbije kaže će oni podneti zahtev preko poslanika opozicije da se reši pitanje penzija, ukoliko do aprila Ustavni sud ne kaže svoj stav, pozitivan ili negativan po njih, ići će u Strazbur.

Mi ćemo već u maju podneti pojedinačne krivične prijave protiv svih sudija Ustavnog suda, posebno protiv predsednice i sudije izvestioca – objašnjava Radović.

On navodi da su ustanovili da zakon o umanjenju penzija nije mogao da eliminiše sistemski zakon, niti je eliminisao zakon o upravnom postupku.

Mi smo pokušali da na drugi način, bez pričanja o Ustavnom sudu i njegovom neradu, rekli smo što niste poštovali proceduru po upravnom sudu i dobili smo presude po prvom stepenu. Veliki broj sudija je odložio suđenje, čekajući priču predsednika, kojom je zapretio i rekao da će nam reći i ispričati tu priču kad bude saznao šta se radi. Pozivam ga da kaže šta je problem. Ono što nije primereno je mešanje izvršne vlasti u sudsku, doneo sam dva mišljenja ombudsmana, imamo sramnu priču ministarstva za rad, koje ombudsmanu odogovara zašto nam treba da donosimo rešenja jer je to mnogo skupo, pri čemu oni ljudi koji su plaćeni za taj posao, mi smo to platili i oni nam uskraćuju ustavno pravo – kaže Radović.

Kako je naveo, pre nekoliko godina Vučić je rekao da penzionerima ne sme da fali dlaka s glave.

Tužno mi je da ovo govorim, neposredno posle toga on je čovek uzeo i uradio sve ovo. Penzioneri su ostali bez reči. Svi penzioneri su patriote i nisu jednom davali od onoga što su imali, davali su za razne zajmove, ali se procedura morala poštovati i sve smo stavili naglavačke – dodaje on.

Govoreći o pokretanju tužbe pred sudom u Strazburu, Radović je rekao da bi bilo dobro da se sve završi u Srbiji, a ne da se, kako je rekao, „ide i baca đubre“.

Vučić i oni koji su smislili ovo nisu imali nameru da vrate pare, mislili su da ćemo propustiti to tako. To je ponižavanje i omalovažavanje sopstvenog naroda. Zamislite, imate trosoban stan i kaže vam neko ne možete da koristite sobu, a onda kaže to je privremeno i ne zna se do kada traje. Ko je kome dao pravo da može moju imovinu da onesposobi. Ne vidim ko je nudio ta rešenja, rađeno je s umišljajem, to je jedan od elemenata za tužbu, mislim da to nije u Evropi zapamćeno – zaključuje Radović.

Izvor: N1

Prethodni članakUskoro start ap centar na 620 kvadrata u prostoru bivše biblioteke
Sledeći članakProlećne temperature do kraja februara

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here