Kupao se u zabranjenoj zoni kod brane, voda ga prebacila ustave, doživeo prelom potkolenice

13
1737

ČAČAK – Na brani na Zapadnoj Moravi u Čačku došlo je do nezgode kada je povređen mladić koji se uprkos zabranama kupao van zone kupališta.

Mladić se kupao u blizini ustava, prišao im preblizu što je dovelo do toga da ga je voda prebacila preko ustave, a on pri padu sa druge strane doživeo prelom noge – kaže jedan od očevidaca za RINU.

Povređenog mladića je do obale izvukao prisutni spasilac. Ubrzo je na lice mesta stigla i ekipa Hitne pomoći koja je povređenog mladića prevezla na urgentno odeljenje čačanske Opšte bolnice.

Pacijent je primljen sa prelomom potkolenice i nakon ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje – rečeno je u OB Čačak.

Inače, iako je jezero formirano pre dva dana i postavljene bove koje označavaju kupalište, sezona kupanja nije otvorena i plaža ne radi, ali je SC „Mladost“ iz predostrožnosti angažovao spasilačku službu koja je prisutna na kupalištu.

Ovaj nemili događaj predstavlja još jedno upozorenje i poziv na oprez pre svega mladima i deci koja često umeju da se ogluše o sva upozorenja koja su jasno istaknuta na kupalištu kao i na usmena upozorenja spasilačke službe, a koja se odnose na zabranu skakanja sa brane i zabranu prilaska ustavama.

Izvor: RINA

Prethodni članakU petak peti protest u Čačku, govornik poznati glumac
Sledeći članakTodorović: Uveliko se radi na obezbeđivanju privremenog prelaza preko Morave nakon urušavanja mosta, ova opcija je najizgledija

13 KOMENTARA

  1. Ne znaš ti ništa pavaijanu. Da znaš ti i tvoji drugari ne bi se tu ni kupali. Pa još ste ljuti što vas niko ne spašava. I šaljete ljagu na spasioca. Jok treba neko da vas juri po Moravi a vi da se zajebavate.

  2. Kakvi spasioci, pomogli mu drugari sto su bili sa njim od kojih sam i ja jedan….na kraju nismo uspeli jer je doziveo tezak prelom….jesmo mi krivi sto smo se tu kupali ali spasilac nije bio na visini zadatka.

  3. Od 1968 god.odkad je brana u funkciji dok se nije pojavilo ovo famozno ekološko udruženje voda nije testirana,bilo je samo bitno da je na oko čista.A što se tiče ovog dečka samo nek zahvali spasioci inače bilo bi zlo.Najviše se davljenja desilo u delu ispod brane tj.ispod zatvarača to je tkz.kazan tu se snalaze samo najiskusniji,savet ako slučajno uđete u kazan i počne davljenje momentalno zakonite i opustite se voda će sama da vas izbaci.

  4. Je li stigla analiza vode? Spustili branu, a voda još na proveri. Prođe leto, a vi još analizirate stručnjaci napredni.

    • Napokon pravi komentar. Nego realno, analize su čista farsa, vrapci na grani znaju da voda nije ni za životinje da se ukvase. Svaki put kada sam psu dozvolio da se rashladi, navukao je pseudomonas bakteriju, prisutnu u izuzetno prljavim vodama. Tako da, vremena u kojima smo se kupali na Moravi su davno prošla!!!

  5. Čim noga zaraste, a hoće sigurno, i mladi“gospodin“, se oporavi odmah na sud. Da odgovara zbog nepoštovanja pravila ponašanja. A za primer ostalima ako tako nešto pomisle.

  6. Kad skine gips neka se opet kupa kod ustava. Pametan čovek se uči na tuđim greškama a glup na svojim, još je i dobro prošao samo sa prelomom.

  7. Hvala Bogu, moglo je da bude mnogo gore. Postavlja se pitanje, ko će da bude kriv? A mnogo je svojevoljnih. Ne poštuju nikakva pravila. Pa kad se nešto dogodi kriv je, uvek, neko drugi, treći. Možda Milun kao i obično. Za sve.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here