Kurs engleskog jezika za žene na selu kao podrška razvoju seoskog turizma

10
556

ČAČAK – Grad Čačak, na inicijativu Turističke organizacije Čačka, finansirao je prvi projkat u Srbiji iz oblasti rodno odgovornog budžetiranja, koji je namenjen kao podrška ženama na selu, kroz različite vrste edukacija, ali i upoznavanja sa primerima dobre prakse.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podelio je danas sertifikate polaznicama kursa engleskog jezika, koji je realizovan u okviru ovog projekta. Todorović je ovom prilikom naglasio da je edukacija iz različitih oblasti vlasnica poljoprivrednih gazdinstava i seoskih turističkih domaćinstava na području Čačka, od izuzetnog značaja za njihov uspešan razvoj u oblastima kojima se bave.

Kurs engleskog jezika je jedna od projektnih aktivnosti za polaznice, koji je realizovan u prethodnim mesecima u jezičkoj školi „Blackbird“ u Čačku, a koji će polaznicama omogućiti efikasnije pružanje i podizanje kvaliteta usluga, koje su usmerene ka inostranom tržištu.

Kroz ovaj projekat, organizovana je studijska poseta Sloveniji, gde su predstavljeni primeri dobre prakse. Pripremljen je materijal za sajt, kao i elektronske brošure i novo štampano izdanje na temu ponude u oblasti ruralnog turizma.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

Prethodni članakDeo teritorije Čačka danas sedam sati bez struje
Sledeći članakProtest prosvetnih radnika: Da se odlučimo – da li su nam bitniji nacionalni stadioni ili pristojne škole

10 KOMENTARA

 1. Ovu dvojicu alfa mužjaka zašto nije gotov vidikovac na Kablaru iako je prošao rok pre dva meseca, zašto nije gotov Muzej košarke kada je prošao rok pre četiri meseca?

  • Omasena tema komentara. Kec. Kakve veze ima kurs engleskog jezika za zene na selu sa vidikovcem na Kablaru i muzejom kosarke? Glup si.

   • U ovoj kampanji kada se Milun pojavi ima veze sa kašnjenjem ovih projekata, posebno vidikovca na Kablaru. A na slici je i direktor TOČ-A koji je takođe najavljivao ove projekte. Takođe, i na slici je sigurno neka žena sa Kablara i pitanje je šta će joj Engleski jezik kada nema vidikovca i turista. Nisi zaradio sendvič.

 2. Vracajuci se danas autobusom iz bolnice bukvalno sam doziveo stres. Ispred mene dvoje mladih se smejalo ovoj ideji. Njihov komentar je glasio. „Zar ove seljanke umeju da citaju i pisu“. Ostao sam bez teksta.
  Nisam reagovao, bolestan sam I star. Posteno, plasio sam se njihove reakcije.

  • Možeš da odeš u bolnicu na pregled posle stresa i tu ćeš sresti jednu sa slike koja ima dodira sa turizmom tako što se vozi lokalnim autobusom.

  • Znate kako se kaze, o ljudima najbolje znaju komsije, bivsi ucitelji, profesori i drugi.
   I sto kazu, gde ima dima ima i vatre, ako se o nekom lose prica, znaci tu necega ima i obrnuto.
   Ne treba Milunu da sa pojedinima bude ovde na slici, ali dobro, mozda ni on covek ne zna ko je ko, i kako se kotira kod sebe u selu, mestu ili negde drugo

   A ideja je sjajna, treba svakom omoguciti ko zeli da se obrazuje i nova znanja stice.

   I takodje, apel, da 02. juna ZAOKRUZITE BR. 1, jer samo Todorovic moze nastaviti ovo da vodi dobrim putem (ako moze bez SPS, bilo bi dobro)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here