Ljajić: Radna grupa zadužena za analizu eventualne zabrane rada nedeljom

0
158

BEOGRAD – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić doneo je rešenje o formiranju radne grupe, čiji zadatak je sagledavanje svih aspekata eventualne oduke o zabrani rada nedeljom trgovinskih objekata u Srbiji.

Kako se navodi, radna grupa će u narednom periodu sačiniti analizu efekata primene odluke o zabrani rada nedeljom u državama Evropske unije koje su se odlučile za taj potez, ali će u obzir biti uzeti i različiti alternativni modeli.

Eventualna odluka o zabrani rada nedeljom mora biti pravno utemeljena kako Srbija ne bi ponovila greške nekih drugih država, gde je, kao na primer u Hrvatskoj, takvo rešenje bilo predmet spora pred ustavnim sudom – piše u saopštenju.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uradiće sveobuhvatno istraživanje u koje će biti uključeni trgovci, dobavljači, potrošači i radnici u trgovini, kako odluka ne bi bila donošena preko kolena.

Navodi se da eventualna zabrana rada trgovinskih objekata nedeljom ne sme biti politička odluka, već rezultat dijaloga o traženju najboljeg rešenja, u kome će u obzir biti uzeti ekonomski interesi trgovaca i potrošača, kao i socijalni položaj radnika zaposlenih u trgovini.

Izvor: MNA

Prethodni članakManji problemi tokom pregovora, ali Miletić Borčev do kraja sezone
Sledeći članakMiroslav Ilić nastupa na Gradskom trgu za doček srpske Nove godine

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here