Lokalna televizija u Gornjem Milanovcu hoće da ukrade ime portalu GMINFO

1
1126

GORNJI MILANOVAC – Redakcija GMINFO saopštila je da je ime njihovog portala „ukradeno i zloupotrebljeno“, navodeći da osnivači i novinari portala GMINFO nisu ni u kakvoj vezi sa lokalnom televizijom u Gornjem Milanovcu, čije je osnivanje u toku, a koja je registrovana kao RTV GM INFO GRUPA doo.

RTV GM INFO GRUPA doo je u današnjem broju lokalnih Takovskih novina objavila oglas za slobodna radna mesta u televiziji čije je osnivanje u toku. Prema podacima APR-a, RTV GM INFO GRUPA doo je registrovana 28. februara ove godine, na adresi ugašene Televizije Gornji Milanovac – piše se u saopštenju portala GMINFO.

Kako se navodi, oglas za izdavanje prostorija na toj adresi, čiji je vlasnik Opština Gornji Milanovac, objavljen je sedam dana nakon registrovanja RTV GM INFO GRUPE doo, 7. marta, a rok za podnošenje prijava je bio 15. mart.

Za razliku od RTV GM INFO GRUPE doo, koja je ime našeg portala ukrala i iskoristila za naziv svog preduzeća, portal GMINFO je registrovan u registru medija koji se vodi kod APR još 27. oktobra 2015. godine, pod brojem IN000307 – kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da je ovlašćeni zastupnik novosnovane RTV GM INFO GRUPE doo Aleksandar Milutinović, dok su članovi društva upisani kod APR još i Zoran Majdak, Predrag Ostojić i Gordana Milutinović.

Redakcija portala GMINFO nikom ne spori pravo da medije osniva u skladu sa zakonom, etičkim pravilima novinarske profesije i principima dobre poslovne prakse, ali će se žestoko suprotstaviti otimanju našeg imena i pokušaju zloupotrebe i dovođenja u zabludu naših čitalaca – navodi se u saopštenju portala GMINFO.

Redakcija portala GMINFO istieč da će i dalje svoj posao raditi u skladu sa zakonom i kodeksom, a iskoristiće sve zakonske mogućnosti da svoje časno ime sačuva od zloupotrebe.

O ovoj zloupotrebi našeg imena GMINFO će obavestiti sve relevenatne domaće i međunarodne organizacije koje se bave slobodom izražavanja – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: MNA

Prethodni članakOŠ “Milica Pavlović“ učestvuje u međunarodnom programu unapređivanja nastave
Sledeći članakJovica Arsić o Dušanu Miletiću: Zadovoljan sam što u ekipi imam još jednog mladog igrača

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here