Lončar: Ko je primio dve doze, a zakasnio sa busterom – razboleo se

7
828
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da malo znači ako se neko vakcinisao protiv koronavirusa pre više od šest meseci sa dve doze, a nije primio buster dozu, i dodao da su to pokazali primeri iz drugih zemalja.

Lončar je rekao da Srbija treba da iskoristi trenutnu epidemiološku situaciju da se poveća obuhvat vakcinacije kako nevakcinisanih, tako i onih koji nisu primili buster dozu.

Ko je zakasnio sa buster dozom, takođe se razboleo. Vakcina je jedini lek, to je ono što znamo i što treba da iskoristimo – kazao je Lončar.

Dodao je da neke zemlje uvode obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa kako bi sprečile da se njihov zdravstveni sistem “raspadne“ i da imaju “hiljade preminulih“.

Govoreći o zdravstvenom sistemu Srbije, Lončar je naveo da nema uslova da zdravstvene ustanove izađu iz kovid režima i da se to ne očekuje do sredine decembra.

Ako bi sada prestali sa prijemom pacijenata u KBC ‘Dragiša Mišović’ i Gradskoj bolnici, sa trenutnim brojem hospitalizovanih, te ustanove ne bi mogle da izađu iz kovid sistema – rekao je Lončar.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakIz saobraćaja isključen Čačanin (23), vozio “mercedes“ pod dejstvom kokaina
Sledeći članakProtest žitelja Avenije 1 zbog prodaje parcele na kojoj je parking: Vlast mora sačuvati dušu grada

7 KOMENTARA

  1. Ja sam se vakcinisala trećom dozom posle 5 meseci i posle 4 dana dobila koronu. I nije mi baš blaži oblik imala sam temp. do 40.i upalu pluća.

  2. I ja. Ali sa blagim simptomima. Temperaturu od 37,4 imao sam 1 dan. Testirao sam se i bio pozitivan. Dobio sam 5 kom. antibiotika. Sve prošlo. Imam 65 god. Toliko.

    • Ne mogu ovog da smislim,ali on celu godinu prica o vakcinaciji i poslednjih 6 meseci prica o buster dozi ,Aleksandra ti kao i tvoj muski imenjak mnogo brzo zaboravljate i sve su vam krivi neki drugi pre vas niko nista nije dobro rekao i uradio.Ako nesto pricaju po ceo dan jeste kovid i vakcina mislim da i ptice na grani znaju da je potrebna treca ,a mozda i 4 doza(sigurno)

    • Pa to je i on rekao, da možeš da dobiješ virus kad prođe dejstvo vakcine pre nego što primiš buster dozu. Isto tako kineslka vakcina štiti 70%, tako da od 100 vakcinisanih tom vakcinom 30 može da se razboli. Ali suština je da vakcinisani u ogromnom broju slučajeva imaju veoma blagu kliničku sliku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here