Lončar: Većina stanovništva moraće da se vakciniše, virus neće nestati bez vakcine

2
1068

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je danas da koronavirus ostaje sa nama sve dok se ne nađe vakcina, a da će onda morati da se vakciniše velika većina ljudi.

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nemojte da se zanosimo i čekamo neki datum da samo nestane – istakao je ministar na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Zato je ponovo apelovao na stanovništvo da poštuju sve mere, kao što su higijena, distanca i maske, kako bi se smanjio broj pacijenata u bolnicama, čime bi zdravstvene ustanove bile oslobođene za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom.

Lončar je istakao da se smanjenje broja kovid pacijenata može postići samo poštovanjem mera i promenom navika.

Nema dileme da to može biti drugačije. Ako vratimo stare navike vrlo brzo ćemo anulirati aktuelne brojeve. Gde imamo da je situacija dobra tamo se pridržavaju mera, a to su, na primer, Nemačka, Slovenija i Austrija. Što mi ne bi mogli biti disciplinovani kao i oni? Nemaju oni druge mere, već sve zavisi samo kako se ponašaju. Nema nikakvog opuštanja, možemo da živimo sa maskama, distancom – rekao je on.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakBrnabić: Ovo su tri najvažnija projekta koji se realizuju u Čačku
Sledeći članakJoš jedan smrtni ishod u čačanskoj bolnici: Od posledica kovid infekcije preminula pacijentkinja iz Milanovca

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here