Maksimović: Obradović moju izjavu izvukao iz konteksta, za razliku od njega ne pozivam na sukobe

20
1112

ČAČAK – Lokalni funkcioner SNS i zamenik predsednika Skupštine grada Aleksandar Maksimović reagovao je na saopštenje Boška Obradovića koje je prosleđeno medijima danas pre podne.

Maksimovićevo saopštenje prenosimo u celosti:

Po starom običaju, kada primeti da mu rejting i medijska pažnja padaju, Boško Obradović će iskoristiti svaki, pa i najbanalniji povod da sebi da na značaju, pokuša da se stavi u ulogu zaštitnika obespravljenih i ugnjetenih, borca za ljudska prava i zaštitnika zakon. Uz to on svesno obmanjuje javnost i zaboravlja da kaže koliko puta je bio inicijator i direktan učesnih brojnih incidenata na ulici, u gradskoj ili republičkoj skupštini, zgradi RTS-a, ispred svih mogućih institucija, ne prezajući ni od fizičkog obračuna sa neistomišljenicima. O pozivima na nasilno rušenje legalno izabranih organa vlasti u ovoj zemlji, čak i onih najviših, da i ne govorimo. I to najčešće nije činio sam, već uz podršku svojih pajtaša, pošto nije baš toliko hrabar da izađe nekome „na crtu“ – oči u oči.

Taj i takav Boško Obradović sada daje sebi za pravo da poziva državne organe da rade svoj posao i preduzmu određene korake prema meni, zbog nečega što nisam učinio, vešto izvlačeći iz konteksta izjavu datu na TV „Telemark“ i praveći od toga neverovatnu konstrukciju, u duhu velikog manipulatora, kakav on i jeste.

Ni jednom rečju nikada nisam, niti ću da pozivam bilo koga, a najmanje članove Srpske napredne stranke da se fizički sukobljavaju sa bilo kime, ali još jednom ću ponoviti da sam apsolutno protiv svih nezakonitih i neustavnih akcija, usmerenih na remećenje normalnog života građana Čačka i Srbije. Verujem da je svima već preko glave besomučnog maltretiranja tokom blokada iz subote u subotu na pojedinim značajnim saobraćajnicama širom naše zemlje, višesatnog čekanja u nepreglednim kolonama i ne bi me iznenadilo da u jednom momentu opravdani revolt iziritiranih građana izazove i ozbiljnije incidente.

Tačno je da u Čačku Srpska napredna stranka ima desetak hiljada registrovanih članova i da su pojedinci u afektu možda spremni da urade nešto što ne bi trebalo i ne bi bilo u skladu sa preporukama vrha SNS – da se uzdržimo od bilo kakvih akcija koje bi uticale na remećenje javnog reda i mira i ugrožavanja bilo čije bezbednosti. Ja niti na sukobe pozivam, niti to priželjkujem, za razliku od Obradovića koji se samom tuđom mukom i nesrećom hrani, pokušavajući da od toga isključivo politički profitira.

Smatram da je on svojim najnovijim pozivom građanima da i naredne subote izađu na blokade, samo potvrdio moj stav da se radio o političkim okupljanjima, kojima prisustvuju dobrim delom izmanipulisani i nedovoljno informisani građani, kao i članovi gotovo svih opozicionih i vanparlamentarnih stranaka. Siguran sam da čak ni oni koji ih vode i organizuju, nisu sasvim sigurni o čemu se tu radi.

Član Glavnog odbora SNS Aleksandar Maksimović

Prethodni članakČačanin (25) vozio “audi“ pod dejstvom kokaina, uhvaćen u Balkanskoj
Sledeći članakČačanske srednjoškolke osvojile drugo mesto na takmičenju “Svetionik znanja“

20 KOMENTARA

  1. Ajde kad pitaš a misliš da si pametan odgovori na pitanja koja si sam postavio. Daj predlog možda ga i prihvate. Pa da avanzuješ. Možda si ti skriveni stručnjak. Kolko čitam, o svemu.

  2. Između Nove Srbije i Srpske napredne stranke nema nikakve razlike. Primitivizam, lopovluk i neznanje ugrađeni su u ove stranke. Čačani, glasajte Dveri i Boška Obradovića da bi se oslobodili naprednjaka kao što ste se oslobodili od novosrbijanaca.

  3. Kada cemo cuti raspravu dva strucnjaka oko recimo nekog saobracajnog problema i kako naci resenje…Ovi nazovi politicari(lokalni pogotovo) su sposobni da vode abrove i prave sukobe oko stvari na koje nemaju nikakav uticaj…

    • Odličan predlog. Na primer da stručnjaci kažu o potrebi ležećih policajaca kod Mašinske škole ili je bolji semafor. Mada, mi nekih stručnjaka i nemamo.

  4. Pola ljudi sa barikade u Preljine je glasao SNS ali prepotentnost određenih političara-ministara ih je izvela na put. Đilas ili neko drugi nema mnogo veze sa Preljinom.

  5. Nema šta da se izvlači iz konteksta, svako ko je pogledao video snimak tvoje izjave može da zaključi da je to pretnja građanima koji imaju drugačije mišljenje od njega…

  6. Svi huligani za ono šta su radili ovih godina treba da odgovarju. Među njima i Boško. Šta mislite? Neko da neko ne. Ne može to tako. Ovaj Maksimović i ako je rekao otišlo je u etar. A bitange sve upropastiše.

  7. Nema potrebe da nam neko pojašnjava svoju izjavu koja je klasičan poziv na nasilje i za koju sleduje krivična odgovornost. Mislim da je minimalna kazna zatvora 6 meseci a maksimalna 5 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here