Manifestacija “Dan nauke i inovacija“ u sredu u Čačku

0
322

ČAČAK – U Muzičkoj školi “Dr Vojislav Vučković“, u sredu 22. novembra, sa početkom u 12 časova, održaće se “Dan nauke i inovacija“, koji organizuje Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, u okviru projekta “Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija“.

Ovaj nacionalni projekat pokrenut je sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju unapređenja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

Posetioci će ovom prilikom moći da čuju i primere dobre prakse, odnosno uspešne priče koje su prošle put od ideje do realizacije, i to od Mihajla Tatovića iz preduzeća “Zof Elektro“ iz Čačka, kao i od Pavla Spasojevića, redovnog profesora na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku koji rukovodi projektom “Step2PolyGreen“.

Ova značajna inicijativa omogućiće posetiocima sveobuhvatni pristup informacijama vezanim za programe podrške, izvore finansiranja, poreske olakšice, resurse i infrastrukturu istraživačkog i inovacionog ekosistema koji su stalno dostupni u okviru relevantnih institucija. Dodatno, kroz demonstraciju podržanih inovativnih rešenja i naučnih rezultata, prisutni će imati priliku da na primerima dobre prakse otkriju put od ideje do realizacije – najavljuju organizatori.

U okviru Dana nauke i inovacija u Čačku, u holu Muzičke škole ”Dr Vojislav Vučković” posetioci će imati priliku da posete izložbu primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDveri i Ravnogorski pokret potpisali sporazum o saradnji
Sledeći članakRegionalno okupljanje servisera vozila u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here