Marinika Tepić: Ne slažem se sa stavom Boška Obradovića povodom migranata

13
1413
Foto: N1

ČAČAK – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da se ne slaže sa stavom lidera Dveri Boška Obradovića povodom odnosa prema migrantima u Srbiji.

Obradovićeva stranka pokrenula je u ponedeljak u Čačku potpisivanje peticije protiv naseljavanja migranata u Srbiji i gradnje, kako je on rekao, migrantskog centra u tom gradu, ali i širom države.

To naprosto nije prihvatljiva politika i tretman ljudskih žrtava, onih koji su sa ugroženim ljudskim pravima, kojima mi treba da pomognemo i koji su zbog svojih ugroženih prava došli ovde ni sa čim ili sa eventualno jednom stvari u rukama. Tim ljudima ne treba da se okrenu leđa ili da im se onemogući dostojan život dok se ne snađu negde drugde – smatra Tepić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIlić: Auto-putevi koje gradi aktuelna vlast nisu isplativi
Sledeći članakOŠ “Preljina“ dobila nameštaj za opremanje učionica kao nagradu za eko projekat

13 KOMENTARA

 1. Bravo Sale na odgovoru. Čačani ne vole ni Srbe sa Kosova ili iz drugih delova Srbije, svi im smetaju, pa tako i migranti. Vrlo sebični ljudi, nije čudo šti su ih još davno proglasili Grebićima. Smetaju im i njihovi rodjaci, komšije, kad bi mogli svi da izgrade oko svoje kuće zid od tri metra.

  • Potpuno se slažem. Na sve to dodajem da su jedino Čačani (deo njih) sprečili izgradnju zgrade gde bi bili smesteni Romi starosedeoci. I to od 11 gradova u Srbiji, jedino u Cacku taj projekat nije realizovan.

 2. Veliki broj Čačana, ne svi, ni svoje sunarodnike koji su napuštali Hrvatsku, Bosnu i na kraju Kosovo nisu gledali blagonaklono, kako tek onda očekivati da imaju drugačiji stav prema migrantima iz nekih drugih zemalja, drugačije veroispovesti. Pa, isti ti Čačani koji se danas prse da ne daju migrante u Čačak svojevremeno su se hvalali kako „Kosovari (Srbi sa Kosova) nisu naselili Čačak“ i kako je Čačak imao tu sreću od recimo Kraljeva ili Kragujevca.
  O čemu onda dalje da pričamo?

 3. Sta ova žena priča gluposti. Šta kaže dok se ne snađu. Pa druge zemlje su stavile žicu i kontrolišu granice i ne dozvoljavaju ulazak migrantima. Tako rade zemlje EU koje iaoko mnogo bogatije, vode računa o svom narodu i svojoj zemlji. O čemu Marinika priča. Naši mladi i pametni i obrazovani odlaze iz zemlje, valjda zato što im je ovde dobro. A mi treba da se naseljavamo migrantima, i njima pomažemo, dok naš narod nema ni da se prehrani. Mađarska, Hrvatska Slovenija i druge zemlje EU valjda ne znaju šta rade. Ženo vodi ih svojoj kući , koliko god možeš da ih primiš. A nemoj da se praviš dobra na račun naroda i Srbije.

 4. Da li je ziva Demokratska stranka u Cacku? Ima li ko da se oglasi povodom Boskovih izliva ksenofobije? Ili ce i dalje da cute da bi dobili dva ili tri odbornicka mandata. Tuga i jad.

   • Ima li prostackijeg i jadnijeg odgovora od ‘vodi ih kuci’. Ovde se radi o elementarnoj ljudskosti i empatiji prema ljudima koji su u nevolji. Vi se boskovci predstavljate kao veliki vernici i hriscani. Sada svi mogu da vide da je to velika laz i obmana. I odlucite se da li ste Veroljub ili Slobodan.

    • Kada su nas bombardovali ne sećam se da smo se naseljavali masovno u neku drugu državu. Slazem se da su ti ljudi u nevolji ali nije rešenje naseliti ih kod nas.

    • I Veročlib, i Slobodan i masa drugih. Mislimo isto, dok se vi predstavljate dušebrižnicima, mi mislimo prvo na svoj narod i svoju zemlju. Sad ste mi vi pametniji i bogatiji i od Mađarske i od Hrvatske i Slovenije i drugih bogatih zemalja EU. kakvo glumataranje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here