Marinović: Već se radi na formiranju tima za narednu sezonu, kada bismo uspeli da sačuvamo kostur ekipe…

4
916
Foto: Dragana Stjepanović

ČAČAK – Trener Borca Marko Marinović ponovio je da je sezona koja je nedavno okončana najuspešnija u novijoj istoriji kluba iz grada na Moravi.

On je u izjavi za klupski sajt rekao da je obezbeđen opstanak u ABA ligi, što je bio primarni cilj pre početka prvenstva, kao i da je u tom takmičenju ostvareno devet pobeda – najviše do sada.

A da smo bili kompletni, mogli bismo i neku više. Ali ne smemo da budemo nezadovoljni, jer smo pobedili neke timove koje nismo ni sanjali da možemo. Uspeli smo da ostvarimo glavni ovosezonski cilj, odnosno opstanak u ABA ligi. Naravno, uvek može i mora bolje. Doduše, pred početak sezone smo sastavili gotovo novi tim. Takođe, nadovezale su se povrede, a zatim i korona i njene poslednice. Tako da kada se to uzme u obzir, ne smemo da se žalimo. Dva puta smo obezbedili opstanak u takmičenju, što nismo očekivali. Ali sam ponosan na igrače zbog svega što su uradili. Pokazali smo na terenu da zaslužujemo da budemo član ABA elite – istakao je Marinović.

On je naveo i da se već radi na formiranju tima za narednu sezonu.

Najteža stvar za trenera je da svake godine menja ekipu. Kada bismo uspeli da zadržimo kostur ekipe, uz nekoliko pojačanja, mogli bismo sledeće sezone da se nadamo i boljim rezultatima. Ali opet se javlja problem što mi nemamo generalnog sponzora. Najviše nam pomažu grad Čačak, Predrag Pantović, Mirko Petrović, kompanija Mozzart, Quantox, ali potrebno je više da bismo funkcionisali bez problema. Mi se trudimo, među malim smo brojem klubova koji redovno isplaćuju svoja dugovanja. Moram da istaknem da smo jedini klub van Beograda koji radi pravi posao. Igrači su otišli na zasluženi odmor, ali mi iz stručnog štaba nastavljamo da radimo. Već polako počinjemo da sklapamo tim za sledeću godinu. Iz godine u godinu idemo napred. Nadam se da ćemo napraviti dobar tim za sledeću sezonu. Moram da priznam da u ovom trenutku nemamo igrača, osim Tomaševića, sa ugovorom većim od godinu dana. Problem nam pravi to što još uvek ne znamo tačno sa kolikim budžetom ćemo raspolagati. Nadam se da će se nešto promeniti u narednom preiodu. Možda sam subjektivan, ali Borac odavno nije imao ovako dobre rezultate. Ako to nije dovoljan motiv ljudima da pomognu klubu, onda ne znam šta jeste. To je najbolja moguća pozivnica za nove sponzore – poručio je šef struke čačanskog kluba.

Naposletku, on se osvrnuo i na uspehe mlađih selekcija Borca.

Znam da sam subjektivan, ali ne radimo dobar, već odličan posao. Mi to sve činimo da bismo stvarali mlade igrače, ali i pronosili slavu KK Borac. A naš posao je i sjajna reklama za grad Čačak. Mlađe selekcije su igrale tri finala, osvojili su tri srebrne medalje, a ubeđen sam da je bio drugačiji sistem takmičenja, da bismo osvojili barem jedno zlato. Ali i ovako ne smemo da budemo nezadovoljni. Postoje klubovi u zemlji koji imaju daleko veće budžete od nas, a nisu igrali nijedno finale, dok mi jesmo sva tri. Zbog toga moramo da budemo ponosni, jer smo sigurno najkošarkaškiji grad u Srbiji – završio je Marko Marinović.

Izvor: KK Borac, Morava info

Prethodni članakČetvorica košarkaša Borca na pripremama U17 reprezentacije Srbije
Sledeći članakČačak je naš: Zabetoniraše i “gradsku rupu“

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here