Martinović i Rističević danas se ponovo sastaju sa malinarima

3
270
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović najavio je da će danas, 13. juna, još jednom razgovarati sa malinarima.

Martinović će razgovarati predstavnicima udruženja proizvođača malina iz cele Srbije o otkupnoj ceni maline, saopštio je njegov kabinet.

Kako je najavljeno, sastanku će prisustvovati i predsednik Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević.

Resorno ministarstvo očekuje da će se sva pozvana udruženja odazvati i da će još jednom svi zajedno sagledati sve probleme koji postoje u malinarstvu i doneti „odluku o kreiranju dugoročne poljoprivredne politike“ u oblasti malinarstva da se narednih godina ne bi susretali sa istim problemom, da se pred i u toku sezone berbe malina razgovara, isključivo o otkupnoj ceni maline.

  • Ministarstvo je čvrsto opredeljeno da u saradnji sa proizvođačima i otkupljivačima maline, drugim državnim organima, kao i naučnim institucijama u oblasti voćarstva, pristupi izradi dugoročne strategije o malinarstvu, sa ciljem da pruži podršku kako malinarima, tako i hladnjačarima, da udruženim i zajedničkim naporima ostvare uspeh na vrlo zahtevnom i izazovnom evropskom i svetskom tržištu malina – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Beta

Prethodni članak“Animanima: Revisited“ večeras u Kulturnom centru
Sledeći članakOvog vikenda novi fitnes spektakl u Čačku: Svetsko prvenstvo za mlađe kategorije

3 KOMENTARA

  1. Oni se sastaju sa svojim glasačima i jedni druge zaslužuju. Za ovu dvojicu, između ostalih, mogu da glasaju samo oni koji su lakoverni.

    • Resili su oni to odavno, ovo je samo sad paraf na odluku. AV im je pokazao da ako bude hteo bice cena 200din i da zbog toga budu zadovoljni prethodno ponudjenim.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here