Mašinsko-saobraćajna škola dobija kotlarnicu na gas

1
219

ČAČAK – Kotlarnica na lož ulje u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku uskoro će biti zamenjena savremenom kotlarnicom na gas. Završetkom ovog projekta, u Čačku više nijedna srednja škola neće koristiti ekološki neprihvatljive energente.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine je za ovu investiciju opredelilo 18 miliona, a grad Čačak nešto više od deset miliona dinara.

  • Korist ovog projekta je višestruka. Gledajući sa ekološkog aspekta, doći će do smanjenja emisije štetnih gasova i smanjenja aero zagađenja u gradu, a sa sa ekonomskog aspekta, ostvariće se značajne uštede u troškovima za grejanje. Reč o kotlarnici koja radi po automatskom principu, kojom se upravlja i koja se održava putem daljinskog sistema. U školi će biti izgrađen i toplovod koji će biti povezan sa postojećim sistemom grejanja – rekla je pomoćnica gradonačelnika Čačka zadužena za zaštitu životne sredine Marjana Petronijević.

Kako je najavljeno, uskoro će početi postupak javne nabavke za izvođača radova, a nakon toga počeće radovi na zameni koji će trajati 120 dana.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMladi odbojkaši Lotusa spremni za finalni turnir Prvenstva Srbije za pionire
Sledeći članakPlanska isključenja struje za utorak, 14. maj

1 KOMENTAR

  1. Kada neko nesto dobija, onda je to na poklon. Kada neko nesto kupi, onda je to platio svojim parama. Tako smo mi, gradjani, platili ovu zamenu kotla, svojim parama iz budzeta, bilo grada ili republike, nema razlike. Tako smo mi, gradjani, platili NASIM parama sve ovo ispred cega se gradonacelnik slika sa svojom svitom dokolicara, a onda kaze MI izgradili. Ako pokazu jedan dinar dat iz svog dzepa javno cu im se izvinuti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here