Masne mrlje ponovo plutaju Moravom!

1
341

ČAČAK – U toku Zapadne Morave kroz Čačak ponovo su uočene masne mrlje. Video snimak i fotografije su napravljene sa pešačkog mosta, a autor pita “kad će se zagađivač iz Lupnjače ponovo rešavati svog opasnog otpada?“

Dragiša Petrović iz društva “Sove na oprezu“ kaže da se “ubijanje Morave nastavlja bez ozbiljnog odgovora institucija ove države“.

Tokom 2017. zabeleženo je šest slučajeva zagađenja reke, prošle 12, a od početka ove godine tri.

Tokom prošle godine u javnosti se podigla velika prašina povodom zagađenja reka Lupnjača i Zapadna Morava, a krajem avgustu doneta je bila i odluka o zabrani kupanja na gradskom kupalištu.

Voda je uzorkovana od strane Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Čačku, a na teren su izlazili vodni inspektor iz Raške, inspektor za zaštitu životne sredine industrijskih postrojenja iz Užica i šef sanitarne inspekcije u Čačku.

Reka Lupnjača prolazi kroz krug kompanije “Sloboda“, a kontrolu su proveli i inspektori Ministarstva odbrane.

Tada je utvrđeno da “Sloboda“ nije zagađivač, međutim načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović je početkom novembra izjavio je da je zagađivač upravo ova čačanska kompanija.

Izvor: MNA

Prethodni članakU restoranima Studentskog centra veliki izbor posnih jela
Sledeći članakSimpozijum na Agronomskom fakultetu, biće predstavljeno 126 naučnih radova

1 KOMENTAR

  1. Pa ovo je stvarno krajnji bezobrazluk. Neko ovde nekome „cuva ledja“. Ja sam uveren da bi ozbiljna istraga dovela do vrha republicke vlasti. Dakle, Slobodini proizvodi, koji se izvoze, idu preko firmi u vlasnistvu generala i ministara. Ako bi se izgradila postrojenja za preciscavanje otpadnih voda, to bi poskupelo proizvodnju i samim tim umanjilo njihov procenat u izvoznoj ceni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here