Medicinske sestre imaće pravo na dopunski rad i zaradu

2
358

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će u septembru posao u zdravstvenim ustanovama dobiti 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola.

On se danas sastao s direktorima srednjih medicinskih škola u Srbiji, povodom početka nacionalnog programa zapošljavanja najboljih mladih medicinskih sestara i tehničara, maturanata ovih obrazovnih ustanova.

Dogovoreno je da će od septembra najbolji đaci medicinskih škola, njih između 400 i 500, dobiti posao u našim zdravstvenim ustanovama i, kako kaže ministar, „dobiće šansu da rade, da se usavršavaju i dobiće sve privilegije koje su neophodne da bi ostali u zemlji“.

Ministar je naveo da će medicinske sestre i tehničari imati prioritet i u ovogodišnjem povećanju plata, kao i da će biti promenjen zakon i da će i oni moći u svojim matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i da imaju dodatni vid zarade.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakHajde da se besimo
Sledeći članakProtokol o saradnji Narodnog pozorišta i Doma kulture: U Čačak stižu “Aida“, “Labudovo jezero“, “Balkanski špijun“…

2 KOMENTARA

  1. sad ste se setili medicinskih sestara gde ste bili kada su se plate povecavale samo doktorima a one kao bednice rintale od jutra do sutra za manju platu cak su i djubretari imali vecu platu od njih.eto kako ste ih tretirali,da su pametne pa sve van zemlje pa nek guske i lopate nose lekari sa basnoslovno velikimplatama pravac nemacka bezite

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here