Meštani pojedinih zaseoka u Mrčajevcima i Donjoj Gorevnici nakon više decenija dočekali asfalt

1
543

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima obišao je danas mesne zajednice Donja Gorevnica i Mrčajevci u kojima su asfaltirani lokalni putevi i najavio nova ulaganja.

Todorović je u Donjoj Gorevnici obišao Dom kulture koji je sredstvima grada delimično renoviran.

Oko milion dinara smo prošle godine investirali u Domu u Donjoj Gorevnici koji je bio u lošem stanju. Pre svega krenuli smo od krova, rekonstrukcija kompletnog krovnog pokrivača, ima još jedan manji deo da završimo sa zadnje strane i onda idemo na uređenje pre svega male sale da bi se stvorili uslovi za mlade da se okupljaju u centru sela. Prošle godine je završeno vodosnadbevanje, ostao je još jedan mali krak od 250 metara, kao i igralište – rekao je on.

Gradonačelnik je obišao i Veličkovića put u dužini od oko kilometara. Meštani tog dela sela na asfalt su čekali decenijama.

Investicija je vredna 8,5 miliona dinara i radovi su trajali nekoliko meseci. Meštano su više puta slali zahtev da im se uradi ovaj put – naveo je Todorović.

U Mrčajevcima je asfaltiran put preko puta autobuske stanice, u dužini od 650 metara, a kako je Todorović naglasio u ovoj ulici živi 20-tak mališana.

U ovaj projekat je uloženo oko 6,5 miliona dinara. Nastavićemo i dalje, istim intenzitetom tokom proleća i leta, ali i narednih godina – rekao je on.

Izvođač radova je preduzeće Putevi Srbije, a već i deo sredstava obezbedila je Vlada Srbije. Grad je obezbedio sredstva za kanale, propuste i imovinsko pravne odnose.

Meštanin Mrčajevaca Vujadin Filipović, kaže da se na asfalt čekalo 20 godina. Dodaje da se uz ovaj put nalazi 25 kuća.

Urađeni su voda, kanalizacija, ulično osvetljenje. Za sada je ovde sve urađeno, sve što smo tražili – rekao je Filipović.

Predsednik Saveta mesne zajednice Mrčajevci Radoslav Bogićević, izjavio je da je u proteklom periodu urađeno dosta puteva, oko tri, četiri kilometra.

Ovde ima dosta dece, đaci mogu normalno da idu u školu, odbanište, a ne po blatu. Svaki metar asfalta je značajan. Svake godine predajemo zahteve, ali šta će se i koliko raditi zavisi od sredstava koje odobri Grad. Sada nam je prioritet zamena drvenih bandera kako više ne bi nestajala struja – naglasio je Bogićević.

U Mrčajevcima živi oko 3.500 stanovnika, dosta je i privremeno raseljenih sa Kosova i Metohije.

Mrčajevci su još uvek živo mesto zahvaljujući Ibarskoj magistrali, većina stanovnika se opredelila za ugostiteljstvo. Poznati smo po dobrom pečenju, a meštani u donjem kraju dobri su povrtari – rekao je Bogićević.

Smatra i da će zahvaljujući izgradnji Moravskog koridora meštani imati mogućnost da brže transportuju svoje proizvode na udaljene destinacije.

Prethodni članakPioniri Borca osvojili srebrnu medalju na finalnom turniru Kupa Srbije
Sledeći članakU aprilu konkurs za prijem dece u čačanske vrtiće, moguće i prijavljivanje putem interneta

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here