Meštani Pranjana: Evo zašto smo Vučiću poklonili 25 ari placa

9
1067

GORNJI MILANOVAC, PRANJANI – Plac od 25 ari koji su meštani Pranjana poklonili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na suvoborskom visu, sa pogledom na Gorski aerodrom sagrađen u znak sećanja na misiju Halijard, samo je mali deo zahvalnosti za kako kažu, oživljavanje sela kojem decenijama niko nije prilazio.

Foto: Predsedništvo Srbije/MNA

Pranjani su bili umrli, ali od kada je predsednik preuzeo stvar u svoje ruke, nema zaseoka koji nije asfaltiran. U subotu je otvoren aerodrom, ljudi već dolaze sa svih strana da ga vide, dive se, nešto se desilo, jako smo ponosni na to i zato smo rešili da predsedniku poklonimo plac – rekli su za Tanjug Olivera i Miroslav Starčević, koji su u ime Pranjanaca predsedniku poklonili zemlju.

Parcela je, kako kažu, okružena starom borovom šumom, voćnjacima, ima pogled na četiri sela, Ravnu goru, Galovića polje, Gorski aerodrom, koji je svedočanstvo istorije i jedne od najvećih operacija spasavanja savezničkih pilota ikada.

Parceli sa koje pogled puca ka Takovu, Koštunićima, rodnom selu Miloša Obrenovića Gornjoj Dobrinji, prilazi se makadamskim putem iz dva pravca od reke Dučine ili uz Tolića kosu, kažu Starčevići i dodaju da bi predsedniku poklonili svih 15 hektara zemlje koju imaju jer kako kažu nije mala stvar što su u subotu u selu bili i on i članovi vlade i ambasador SAD…

Čast nam je da predsedniku Srbije, koji je Pranjane posetio dva puta za godinu dana, podarimo plac. Čuli smo da je rekao da će ga iskoristiti u najbolju svrhu, u interesu Pranjanaca, ali kako bilo da bilo, poklonili smo mu to od srca – rekao je Starčević.

Operacija Halijard, poznata i kao Operacija Vazdušni most, dogodila se tokom leta 1944. godine i tada je uglavnom sa područja Srbije spaseno oko 400-500 američkih i savezničkih vazduhoplovaca. U znak sećanja na tu operaciju 1944. godine, u subotu je na Galovića polju otvoren mali sportski aerodrom u obliku aviona C-47 i deo memorijalnog kompleksa.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakKrizni štab ublažio mere: Produžen rad kafića i restorana u zatvorenom
Sledeći članakNepromenjen broj hospitalizovanih kovid pacijenata, u nedelju evidentirana dva pregleda

9 KOMENTARA

  1. A jeste li mogli prici na otvaranje aerodroma? Pranjanci nisu mogli da privire, kao da je skup organizovala CIA.
    Drugovi Krejinci, vidite li da nesto nije u redu? Ili samo gledate svoj interes? Ma ne morate se toliko slihtati, prodavace se sir i kajmak i dalje, narod mora da jede. jadno i bedno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here