Meštani Baluge sprečili nastavak radova na izgradnji auto-puta

5
631

Oko 50 meštana sela Baluga kod Čačka sprečilo je danas nastavak radova na izgradnji autoputa Preljina-Pojate, nezadovoljni postupkom eskproprijacije njihove zemlje preko koje prolazi trasa.

Oni su rekli agenciji Beta da su oko 11 časova došli radnici koji rade na izgradnji trase auto-puta sa kamionima i bagerima, ali da su se meštani brzo okupili i zaustavili te radove.

Predstavnik firme koja izvodi radove pozavo je policiju, kojoj su meštani rekli da već tri godine blokiraju radove na izgradnji trase auto-puta kroz Balugu i da je blokada prijavljena u stanici Policijske uprave u Čačku.

Policija je utvrdila da je višegodišnja blokada radova na izgradnji auto-puta kroz Balugu prijavljena, posle čega je i otišla, a predstavnik firme koja izvodi radove je rekao okupljenim meštanima da se izgradnja preko njhovih njiva neće izvoditi dok sa ne završi proces eskproprijacije.

 • Nezadovoljni smo postupkom eksproprijacije jer ne samo da su nam oduzeli zemlju za trasu auto-puta po nerealnoj ceni, već su nam oduzeli i najpolodniju zemlju iz koje se vadi šljunak za izgradnju auto-puta, posle čega zemlja ostaje opustošena i neupotrebljiva – rekao je jedan od meštana agenciji Beta.

U višegodišnjoj blokadi radova na izgradnji auto-puta, takozvanog Moravskog koridora, kroz selo Baluga učestvuje oko 30 domaćinstava.

Pored meštana Baluge i meštani okolnih sela Stančići i Mojsinje blokriaju više od godinu dana radove na izgradnji auto-puta kroz ta sela, takođe nezadovoljni procesom eksproprijacije.

Prema rečima jednog od stanovnika sela Baluga Bratislava Simovića za sutra je najavljen protest ispred Osnovnog suda u Čačku zbog prijava koje su dobili meštani sela Zablaće koji su učestvovali u blokadi radova na izgradnji auto-puta kroz njihovo selo.

Izvor: Beta

Prethodni članakDečaci iz FK Sloboda osvojili turnir u Kraljevu
Sledeći članakNajtopliji februar od kako se meri temperatura, kakvo nas vreme očekuje u martu

5 KOMENTARA

 1. Kada su plaćali porez za zemlju, prijavili su je kao da je pete kategorije da bi porez bio manji. A sad kada treba da prodaju, hoće da im država plati kao da je prva kategorija. Razumem one ljude koji su živeli od te zemlje i sada ne znaju šta će i gde će, ali ovima nije proble što im država kupuje zemlju već što je niska cena.

 2. Tek ce ovde biti ludila. Narod ne razume neke stvari, da mora da se ide napred. Dobice svoje, sta bi da je kao nekad- nacionalizacija za drus.interes

 3. Skoro mi je Albanac sa Kosova rekao:
  “Vi ste Srbi srednji vek,za Vas mi smo modena država“Ovako nas gledju većinom.U suštini nomadsko pleme.
  Ko je taj Bratislv Simović?Boškov pulen.
  Za njih ne postoji država Srbija i ponašaju se kao da je ovo prćija.
  Za nekih desteinu glasova,ma i manje na lokalnim izborima.Jadno i bedno.
  A samo prošle godine na relaciji Preljina Mračjevci je poginulo sedam ljudi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here