Meštanka Mojsinja počela protest u sudu zbog odugovlačenja suđenja za oduzetu zemlju

3
498

ČAČAK – Mira Ranković (68) iz čačanskog sela Mojsinja počela je danas protest u Osnovnom sudu u Čačku jer suđenje koje ona vodi sa “Koridorima Srbije“, zbog zemlje koja joj je oduzeta za izgradnju autoputa, traje četiri godine i ročišta se uvek odlažu.

Ona je rekla agenciji Beta da su ranije sudska ročišta bila odlagana zato što se nisu odazivali predstavnici „Koridora Srbije“, a da poslednje ročište nije održano jer je postupajući sudija bio opravdano odsutan, ali je novo ročište odloženo za dva meseca, što je nju naljutilo.

  • Neću izaći iz suda dok se proces koji traje četiri godine ne završi. Ponela sam torbu, ćebe, jastuk, lekove, vodu i iz suda neću izaći dok se moj slučaj ne reši – rekla je Ranković.

Ona je dodala da su joj portiri u sudu rekli da može da ostane u hodniku suda do 15.30, do kada radi sud, a da će posle tog vremena morati da izađe, ali ona ističe da to neće uraditi.

  • Mogu samo da me iznesu sa klupom – rekla je Ranković.

Miri Ranković i njenoj osmočlanoj porodici država je za izgradnju autoputa Preljina-Pojate oduzela 1,1 hektar najplodnije zemlje u Moravičkom okrugu, sa koje su dva puta godišnje imali prinose.

Za oduzetu zemlju su ponudili 18.000 dinara po aru, na šta su se oni žalili i Osnovni sud u Čačku je presudio da prema proceni sudskih veštaka ta zemlja vredi sedam puta više, ali su “Koridori Srbije“ uložili žalbu i Viši sud je vratio suđenje na početak.

Mira Ranković živi od poljoprivrede na porodičnom imanju sa suprugom, ćerkom, sinom, snahom i troje unuka.

Izvor: Beta

Prethodni članakPlanska isključenja struje za četvrtak, 28. mart
Sledeći članakČačak domaćin simpozijuma vodećih hirurga Srbije

3 KOMENTARA

  1. Hvala na kometarima.To govori da ste vi takvi,ane ona.Zenu poznajem od deteta kao najbolju majku baku i radnika.Kamo srece da imste delic njenog karaktera i da u zivotu budete des posto radni kkao ona.Da je ziva i zdrava sto godina.Moja podrska i samo napred.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here