Meteorolozi: Zima je za nama

0
230

Meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović rekao je za RTS da se prava zima završila sa snegom krajem januara.

U Srbiji će u nekim mestima biti slabog jutarnjeg mraza, ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, kaže Todorović.

Todorović je rekao da je prava zima završila sa snegom krajem januara, a u februaru smo imali za 3,5 ili četiri stepena višu prosečnu temperaturu u odnosu na višedecenijske vrednosti.

Nastavlja se natprosečno toplo i u martu. Biće još po Srbiji u nekim mestima slabog jutarnjeg mraza ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, tako da nema prave zime – rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, u višim planinskim predelima može biti pomalo snega. Na Kopaoniku i Staroj planini ima metar snega, podseća Todorović.

U tom smislu narednih sedam do deset dana veoma promenljivo vreme, natprosečno toplo. Dan, dva, tri maksimalna temperatura će biti dvadesetak stepeni, pa onda pad za sedam-osam stepeni, jednodnevno, dvodnevno zahlađenje. Nešto malo kiše. Ne bi trebalo da bude ozbiljnih padavina – kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, sledeće sedmice očekuju se malo niže maksimalne dnevne temperature, odnosno neće prelaziti 20 stepeni.

Izvor: RTS

Prethodni članakPredstava “Idealna polovina“ sutra u Domu kulture
Sledeći članakBivši sportski direktor Borca novi predsednik Fudbalskog saveza Zapadne Srbije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here