Mihailo iz Čačka poginuo u Beogradu dok je devojku držao za ruku: Tužilaštvo traži osam godina zatvora za bahatog vozača

0
1314
Mihailo Lečić

ČAČAK – Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.N. (23) zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa okrivljenog M.N. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, koje krivične sankcije su maksimalne predviđene sankcije za krivično delo koje je okrivljenom stavljeno na teret.

Optužnim predlogom okrivljenom M.N. je stavljeno na teret da se dana 07.12.2022. godine u Bulevaru kralja Aleksandra, u naselju gde je dozvoljena brzina 50 km/h, kretao brzinom od oko 122 km/h i vršio preticanje vozila preko neisprekidane uzdužne linije koristeći traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera, pri čemu na pešačkom prelazu brzinu vozila nije prilagodio tako da može bezbedno da propusti pešake koji su već stupili na pešački prelaz, te je naglo skrenuo udesno i vozilom kojim je upravljao udario pešake, oštećene M.L. i M.V.L. koji su kolovoz Bulevara kralja Aleksandra prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, usled čega je oštećeni M.L. zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta, a oštećena M.V.L. tešku telesnu povredu – saopšteno je iz tužilaštva.

Okrivljeni M.N. je prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći da je morao naglo da skrene i da doda gas da ne bi udario pešaka koji je krenuo da prelazi kolovoz, pa kada je želeo da se vrati u svoju traku izgubio je kontrolu nad vozilom i osetio udarac.

U toku postupka su ispitani svedok oštećena M.V.L. i dva svedoka očevica događaja, izvršeno je veštačenje tehničke ispravnosti motornog vozila, saobraćajno-tehničko veštačenje od strane komisije sudskih veštaka, kao i dva sudsko-medicinska veštačenja, za oštećene M.L. i M.V.L. a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi – dodaje se u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva.

U stravičnoj nesreći, podsetimo, nastradao je student iz Čačka Mihajlo Lečić, i to dok je prelazio ulicu držeći za ruku svoju devojku.

Izvor: Kurir

Prethodni članakGeneralni sekretar Kinološkog saveza: Uvesti porez na pse
Sledeći članakIzazvao sudar sa 2,59 promila alkohola u krvi, petorica vozila pod dejstvom droge

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here