Mihajlović: Doveli smo “Miloša Velikog“ na pet minuta od Beograda

0
526
Foto: Predsedništvo Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na izgradnji auto-puta od Surčina do Obrenovca, na petlji Surčin, koja se nalazi na obilaznici oko Beograda.

Ona je istakla da je cilj ove posete da građanima pokažemo gde će se od polovine decembra uključivati na auto-put “Miloš Veliki”, te da će završetkom ove deonice “Miloš Veliki” biti na pet minuta od Beograda.

Kada gradimo puteve upravo je to važno – da povežemo gradove i region. Od 19. decembra, kako je i obećao generalni direktor CRBC i CCCC Džang Sjaojuen, vozićemo se auto-putem od Beograda do Čačka u dužini od 120 kilometara. Doveli smo auto-put ‘Miloš Veliki’ do obilaznice oko Beograda, odnosno na pet minuta od Koridora 10 i auto-puta Beograd-Zagreb, i na drugoj strani na pet minuta od Ostružničkog mosta – rekla je Mihajlović.

Mihajlović je navela i da je ovaj auto-put važan ne samo za građane Srbije, već i za još bolje odnose Srbije i Kine, sa kojom već imamo „gvozdeno prijateljstvo“, kome su umnogome doprineli dvojica predsednika, Si Đinping i Aleksandar Vučić.

Znate da nisam od onih koji hvale izvođače, da uvek kada se pojavim na gradilištu uglavnom dolazim da bih rešila neke probleme. Ali izuzetno sam zadovoljna kako kompanije CRBC i CCCC rade na ovom projektu. Zato smatram da izgradnja ovog auto-puta treba da bude primer svim drugim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji – istakla je Mihajlović.

Znam da su svi zainteresovani za datum završetka radova, ova deonica će biti završena do 19. decembra, po planu – potvrdio je generalni direktor CCCC i CRBC, Džang Sjaojuen.

Pomoćnik direktora “Puteva Srbije”, Slavoljub Tubić, rekao je da je ovaj projekat primer kako svi budući projekti treba da se sprovode.

Izuzetno uspešan projekat na kom se radovi izvode na najvišem nivou, kroz timski rad Ministarstva, lokalne samouprave, izvođača i nadzora. Nijedan dolar nije probijen, sve se izvodi u roku i do 19. decembra biće pušten i saobraćaj – zaključio je Tubić.

Izvor: MNA

Prethodni članakParezanović: Dverjani opterećeni homoseksualizmom, opet im se priviđa gej parada
Sledeći članakMilenko Kostić u ponedeljak prezentuje dokumentaciju o FK Borac i podnosi tužbe za klevetu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here