Mihajlović: Formiraću pokret ili stranku, ne očekujem podršku ni pozicije, ni opozicije

2
397

Bivša potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da ostaje u političkom životu nakon što je napustila tu stranku.

Rekla je da će osnovati pokret ili neku drugu formu organizacije koja će imati mogućnost da utiče na kreiranje politike u Srbiji, prenosi Nova.rs.

Duboko verujem da ne treba da stojim sa strane i da samo gledam šta se dešava. Duboko verujem da moram da se borim za Srbiju u Evropi, za Srbiju sa onima koji su pobednici, a ne sa gubitnicima – rekla je Mihajlović.

Upitana da li bi njen pokret ili stranka mogli u budućnosti da sarađuju sa SNS, ili da li bi mogli da bude deo Narodnog pokreta za Srbiju čije osnivanje najavljuje predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, Mihajlović navodi da je SNS promenila svoj kurs i „kao da se više okrenula desnoj strani i radikalizmu“.

Ja ne prihvatam da radikalizam i desničarska opcija budu nešto što će Srbiju da vodi napred. Kako će to izgledati u budućnosti? Hajde da vidimo. U svakom slučaju, ja mislim da Srbija mora da ide ka Evropi – kazala je ona.

Dodala je da nije razmišljala o saradnji, ali da, ukoliko bi mogli da budu jedinstveni oko nekih važnih pitanja i principa, onda će moći „da se razmišlja o različitim vrstama organizacije“.

Ponovila je da ne dolazi u obzir da ona pređe u bilo koju postojeću političku organizaciju, stranku ili pokret i dodala da ne očekuje podršku ni od pozicije ni od opozicije, već da je sigurna da će biti napadana i od jednih i od drugih.

Na pitanje da li će taj pokret biti spreman ukoliko bude novih izbora na jesen ili početkom sledeće godine, navela je da je još uvek rano govoriti o tome, kao i da ona „ništa ne radi na brzinu“.

Upitana šta misli o Vučiću i da li se on promenio od kada je na SNS na vlasti, Mihajlović navodi da mu ljudski želi sve najbolje, ali da se on promenio toliko da ona „ne želi više da bude u SNS“, navodeći da su se „jednostavno razlikovali u nekim stvarima“.

Mislim da je on mogao i može mnogo više i kvalitetnije od onoga što istinski pruža. Pogotovo imajući u vidu 2010, 2011, 2012. godinu, one početka kad je SNS ulazila u vlast, celu njegovu želju gde Srbija treba da ide – kazala je ona.

O odnosu sa premijerkom Anom Brnabić, kaže da su „prosto različite“ i da su njihovi „moralni i etički principi potpuno različiti“.

Prosto smo različite i ja zaista žalim što mnogo toga nisam mogla da razumem šta ona tačno razmišlja. To vam je kao kad u nekoj ravni imate dve prave koje nikako ne mogu da se spoje i približe. Naši moralni i etički principi su potpuno različiti i to je bilo od samog početka i kad je ona postala premijerka i dan danas – kazala je Mihajlović.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakŽena na koju je naleteo “audi“ transportovana na kliniku u Kragujevcu
Sledeći članakPredstava “Noć bogova“ u Kulturnom centru

2 KOMENTARA

  1. Ti si kadar stranke G17, opšte je poznato da je to bila legija stranih plaćenika. Da imaš gram morala sklonila bi se iz javnosti jer si 10 godiba bila predstavnik sekte.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here