Milan St. Protić: Jeremić, Obradović i Miloš Jovanović su naprednjaci sa dna kace, nisu nikakvi Srbi

5
697
Milan St. Protić; foto: N1

Vi niste nikakvi Srbi. Nikakvi. Vi držite nedužne Srpčiće ispod Ibra u bodljikavoj žici i proglašavate ih za branik srpstva dok ih obilazite u skupocenim automobilima, odeveni u najfinija odela, košulje i kravate. Zatim se vratite u Beograd na bezbednu razdaljinu, pa grakćete o “petnaest odsto teritorije Republike Srbije“ i pišete bezvredne “Proglase“.

Ovo je istoričar Milan St Protić, bivši gradonačelnik Beograda i ambasador Srbije u SAD i Švajcarskoj, naveo u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN, govoreći o potpisnicima takozvanog Proglasa za očuvanje Kosova i Metohije

U tekstu upućenom potpisnicima nedavno objavljenog “Proglasa o Kosovu” Protić ih pita zašto se oni, makar nakratko, ne presele na Kosovo.

Što ne bi vaša deca malo učila školu zarobljena u kavezu? Što vi i vaše porodice ne biste malo bili na braniku srpstva? Što, šta bi falilo? Malčice. Na mesec-dva, ne mora duže. Umesto toga vi veličate preispoljne lupeže, secikese i siledžije sa kosovskog severa. Njima se divite i njih podržavate. S njima se bratimite. Takvi vam imponuju. Na čast vam, drugarice Srpkinje i drugovi Srbi. Na čast i na obraz – piše Protić.

On napominje da potpisnici nisu ništa drugo, ništa bolje od režimsko-ruskih ulizica, poltrona i slugeranja.

Vi ste naprednjaci s dna kace, prikriveni i potuljeni. Jedino što im zavidite na vlasti i privilegijama. Vidim, vaš i njihov vasileus priprema vam dobrodošlicu u svoje redove. Vidim najavljuje svoj opštenarodni pokret. Biće da je to reinkarnacija Socijalističkog saveza radnog naroda Srbije. Požurite koliko vas noge nose. Pohitajte, jer ‘ko prije, njemu dvije’ – između ostalog piše Protić.

Podsetimo, Narodna stranka, Zavetnici, pokret Dveri, Novi DSS i POKS na konferenciji za novinare u Medija centru, početkom meseca, objavili su proglas za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije. Oni su objavili Deklaraciju o reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

Izvor: NIN

Prethodni članakMarinović: Ako nastavimo da budemo ovako agresivni, ne brinem za svoje momke
Sledeći članakImena novih ministara saznaćemo 23. oktobra

5 KOMENTARA

    • Gospodine Proticu a sta ste Vi uradili za Srbe sa Kosova i Metohije kada ste bili u vlasti pre ove nesrece sto nas je nasla sa sns i sps? Po svemu izrecenom i Vi samo grakcete iz Bg… nekada ste ostavljali utisak dobrog politicara a sada mi licite na saucesnika ove politike i u borbi ste da ubedite narod da pocnu da mrze RUSE da bi ova vlast ispunila prljave ciljeve…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here