Milanovac uz pomoć privrede počinje da gradi zatvoreni bazen, u planu ski staza na Rudniku

4
1916
Dejan Kovačevi, predsednik opštine G. Milanovac; foto: MNA/Miloš Lukić

GORNJI MILANOVAC – Odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojili su danas budžet za 2020. godinu, koji će prema rečima predsednika Dejana Kovačevića biti razvojni.

Četvrtina budžeta će ići na kapitalne investicije, što znači da su za narednu godinu predviđeni brojni projekti.

Kovačević kaže da je jedan od kapitalnih projekata izgradnja zatvorenog bazena o kom se dugo pričalo.

Naši sugrađani su prilikom javne rasprave o budžetu rekli da je to jedan od prioriteta u nekom narednom periodu, tako da ćemo zatvoreni bazen zajedno sa našim privrednicima početi da gradimo već u narednoj građevinskoj sezoni. Takođe, planirali smo izgradnju otvorenih bazena i vizitorskog centra na Rudniku što je značajno, jer želimo da planina Rudnik u narednom periodu bude centar našeg interesovanja kada je u pitanju razvoj turizma – istakao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Opština je u pregovodima sa Skijalištima Srbije za izgradnju manje ski staze na Rudniku koja će se koristiti za obuku skijaša.

Naša planina nema toliko snežnih dana u toku godine, moraćemo i veštačkim osnežavanjem da pravimo staze, ali i za to postoje preduslovi, da temperatura bude dovoljno niska kako bi mogli da pravimo i veštački sneg – objašnjava Kovačević.

Za gradnju pristupne saobraćajnice očekuje se pomoć države, a prema najavama, planska dokumentacija biće završena do kraja godine kako bi se početkom naredne građevinske sezone krenulo sa radovima.

Kovačević kaže da je završana prva faza radova u Opštoj bolnici, a uskoro bi trebalo da bude raspisana javna nabavka i za drugu fazu koja je kompleksnija, imajući u vidu da se rade unutrašnje prostorije, kao i dobradnja prostorije za palijativno odeljenje.

Dodaje da će se nastaviti sa rekonstrukcijom lokalnih puteva.

Što se tiče ulica i loklanih puteva, nastavljamo da radimo dinamikom koju smo postavili ove gdoine. I naredne gdoine ćemo raditi kilometre i kilometre puteva po selima. Planiramo da uradimo do 30 kilometara putave po selima, kao i da završimo rekonstrukciju ulica koje smo počeli ove godine – naveo je Kovačević.

Kovačević je rekao i da se prilikom izrade budžeta mislilo i o socijalnoj zaštiti, školstvu, zdravstvu…

U svom obraćanju odbornicima, Kovačević je najavio izgradnju toplane na biomasu i gas. Radovi bi trebalo da počenu tokom marta i aprila, a opredeljena je parcela za gradnju.

Podsetio je da se u gradu na Despotovici na mazut greje više od 1.000 stanova.

Tokom sednice vodila se polemila o tome da li ima dovoljno lekara na seoskom području, kao i mrtvozornika, ali i ko je zadužen za pse lutalice.

Odbornici su do kraja sednice usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci, zatim predloga o boravišnoj taksi, predlog o porezu na imovinu za 2020. godinu, kao i kadrovski plana Opštinske uprave i opštinskog pravobranilaštva.

Izvor: MNA

Prethodni članakIzlivanje tartana na atletsku stazu tek na proleće
Sledeći članakMiodrag Majić predstavio roman u Čačku: Pišem da se ne bih razboleo (FOTO)

4 KOMENTARA

  1. Pita li neko KOLIKO JE ISPLATIVO IMATIO BAZEN?????/
    Nema narod leba da jede, posla nigde…..a bazen?????
    Dnevno odrzavanje bazena je preko 100.000 dinara. Zato se zatvaraju i u velikim gradovima, a kamo li kod nas.???
    Treba razmisliti, ili ce odluku doneti SVEMOCNI sam uz podrsku VECA kao i velike projekte STO SE PRANJA PARA TICE.

    Pogledajte samo ulicu Nikole Lunjevice, sta se radi i KOLIKO TO KOSTA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here