Milion evra za kompletnu rekonstrukciju OŠ “Ratko Mitrović“

6
1165
Škola će sledeće godine dobiti potpuno novi izgled

ČAČAK, GORNJI MILANOVAC – Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, izjavio je da će u narednom periodu biti realizovano nekoliko projekata u Čačku, među kojima je obnova Osnovne škole „Ratko Mitrović“.

Prema njegovim rečima, obnova škole „Ratko Mitrović“ bi trebalo da košta više od milion evra.

Planirana su ulaganja u lokalnu infrastrukturu, u sisteme za vodosnabdevanje. Dosta smo u Čačku već radili, naročito kada je reč o lokalnoj infrastrukturu, kišnoj kanalizaciji. Planiramo da tu saradnju nastavimo i širimo, kao što je slučaj sa Gornji Milanovcem – rekao je Blagojević.

On je istakao da je Kancelarija do sada realizovala projekte u 115 lokalnih samouprava, navodeći da kada se doda broj onih u kojima su projekti u toku, dolazi se cifre koja prelazi 120.

To je rezultat rada koji imamo sa lokalnim samoupravama pa i sa Čačkom i Gornjim Milanovcem – zaključio je Blagojević.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija škole “Ratko Mitrović“ će biti temeljna, nakon čega će ona praktično biti neprepoznatljiva početkom sledeće školske godine.

Radiće se sve: od zamene ograde, preko trotoara, poligona, radova na termoizolaciji i fasadi zgrade, hidroizolaciji i termoizolaciji plafona, kompletne zamene stolarije koja nije zamenjena. Preurediće se unutrašnji enterijer škole, krečenje gletovanje, zamena unutrašnje stolarije. Radovi na fiskulturnoj sali. Instaliraće se novi sistem grejanja sa kotlom od 470 kilovata i silosom za pelet, što znači da prelazimo na obnovljive izvore energije – istakao je Đuro Ceranić, direktor OŠ “Ratko Mitrović“.

Izvor: MNA

Prethodni članakPutnici u Srbiji mogu dobiti odštetu ako voz kasni
Sledeći članakČarapić: Arhivirana pobeda nad Dunavom, okrećemo se duelu protiv Zlatibora

6 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here