Milovanović u sudu bez podrške radnika, otac poginulog radnika u suzama

1
1107
Foto: MNA/Info LIGA

IVANJICA – Suđenje direktoru “Namenske“ iz Lučana, penzioneru Radošu Milovanoviću, u vezi s eksplozijom 2017. u kojoj su tragično nastradala dvojica radnika, počeće danas u ivanjičkom sudu, a prethodila su mu dva ročišta jer je Milovanović tužio sestru i oca stradalog radnika Milomira Milojevića “za uvredu časti“.

Milovanović je ovaj put u sud došao bez pratnje radnika koji su ga ipak „ispratili“ iz Lučana „u znak podrške“. S druge strane, ispred ivanjičkog suda su osobe koje žele da podrže porodicu poginulog Milojevića.

Prethodno je u devet časova održano ročište po privatnoj tužbi Milovanovića protiv Mirjane Milojević, sestre poginulog jer je tereti za “narušavanja ugleda”. U pola 11 sati održano je ročište, takođe po privatnoj tužbi Milovanovića, ali protiv Milovana Milojevića, oca poginulog Milomira, koga tereti za „uvredu časti“.

Suđenje Milovanoviću i dvojici rukovodilaca – Vladimiru Lončareviću, vodećem inženjeru u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva i Tomi Stojiću, odgovornom licu za bezbednost rada, koji više nije zaposlen u lučanskoj fabrici, zakazano je za 11.30 časova.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo optužni predlog pod sumnjom da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti – 14. juna 2017. godine, nakon eksplozije baruta poginuli su radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

U trenutku kada je Milovanović ulazio u sudnicu, okupiljeni koji su pružili podršku porodici Milojević uzvikivali su: “Uaaaaa“.

Svi članovi porodice su bili jako potreseni zbog svega što se dešava, otac stradalog radnika je nekoliko puta ponavljao da je jedan Bog i da su ga svi napustili i niko ne sme sa njim da popije kafu.

Kako ću sutra da legnem pored sina, Bog mi ga je dao pravog i zdravog, a ja nisam uspeo da ga sačuvam – u suzama je govorio otac navodeći da ga je jako pogodilo što je što su prošli put svi došli da podrže direktora.

Izvor: Blic, Mondo

Prethodni članakMalina nakon impresivnog preokreta u Splitu: Pokazali smo karakter!
Sledeći članakPoznata čačanska firma traži šest radnika

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here