Milun Todorović: Ovo su nepobitne činjenice u vezi sa obavezama grada prema bivšim igračima Borca

9
771
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović oglasio se saopštenjem za javnost povodom štrajka glađu bivših fudbalera čačanskog Borca.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Svedoci smo da je naš grad, kao jedan od većih fudbalskih centara Srbije, poslednjih dana ponovo u žiži sportske javnosti. Nažalost, rezultati čačanskih fudbalera su potisnuti u drugi plan, protestom nekadašnjih igrača Fudbalskog kluba Borac.

Za lokaciju protesta grupa bivših fudbalera Borca je izabrala ulaz u zgradu gradske uprave. Činjenica je da su vrata gradske uprave uvek bila i biće otvorena za sve građane, samim tim i za sve sportiste. Ostaje nepoznanica zašto se grupa bivših igrača Borca opredelila za ovu lokaciju. U prilog odgonetanju ove nedoumice, a zarad objektivnog informisanja javnosti, moram saopštiti neke nepobitne činjenice, koje su poslednjih dana namerno zaboravljene:

– Grad Čačak nije osnivač Fudbalskog kluba Borac, kao ni bilo kog drugog sportskog udruženja ili kluba. Neregulisane finansijske obaveze prema igračima, ne proističu niti iz jednog dokumenta, koji ima veze sa gradom Čačkom.

– Grad Čačak je u skladu sa zakonom, obavezan da finansira razvoj sporta na svojoj teritoriji. U sklopu tih aktivnosti, iz budžeta grada Čačka se svake godine, izdvajaju značajna sredstva u skladu sa zakonom, koja su opredeljena kao dotacije sportskim udruženjima i klubovima. Među velikim brojem klubova je i Fudbalski klub Borac, prema kome je grad Čačak, po unapred utvrđenom planu i programu, u prethodnom periodu redovno uplaćivao opredeljena sredstva.

– Osnovna uloga grada Čačka, kada je razvoj sporta u pitanju je izgradnja nove i održavanje, odnosno poboljšanje postojeće sportske infrastrukture za sve sportove, pa naravno i za fudbal. O tome kako Grad ispunjava svoj zadatak, kada je u pitanju ova osnovna uloga, bolje od hiljadu reči svedoče dela. Kada je fudbal u pitanju, Čačak se može pohvaliti možda i najboljom infrastrukturom u našoj zemlji. Dovoljno je pogledati kompleks Gradskog stadiona i sve će biti kristalno jasno. Zajedno sa Republikom Srbijom, grad Čačak je uložio sredstva u rekonstrukciju stadiona, a potom i izgradnju dva pomoćna terena, od kojih je jedan sa veštačkom travom, kao i u kompletnu rekonstrukciju starog pomoćnog terena. Time su stvoreni neuporedivo bolji uslovi za dalji razvoj fudbalskog sporta i to sa ponosom ističem.

Sa žaljenjem, mogu da konstatujem, da je grad Čačak pogrešna adresa kada je u pitanju rešavanje zahteva nekadašnjih igrača Borca. Grad Čačak nema ni zakonsku ni moralnu obavezu da izmiri davno nastala dugovanja. Bez obzira na tu nepobitnu činjenicu, apelujem da se strasti smire i da se nastali problemi rešavaju, na za to predviđenim mestima, a to su pre svega institucije sistema.

Kao gradonačelnik i domaćin ovog grada, uvek sam vodio računa o svakom dinaru građana Čačka i krajnje odgovorno se ponašao prema budžetskim sredstvima našeg grada.

Posebno želim da naglasim da su hiljade proizvodnih radnika u prethodnom periodu, tokom tranzicije i privatizacije kompanija i preduzeća u Čačku, ostale bez posla i zarade. Činio sam sve da Grad pomogne njima, jer su oni egzistencionalno mnogo ugroženiji od profesionalnih fudbalera.

U toj borbi sam, zajedno sa svojim saradnicima, u velikoj meri i uspeo. Sve što radim, bilo je i biće, isključivo u skladu sa zakonima države Srbije i nadležnostima lokalne samouprave.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović

Prethodni članakPravo glasa u Čačku ima 96.570 birača, ovo su liste koje učestvuju na lokalnim izborima
Sledeći članakMladi košarkaš Borca na spisku U-16 reprezentacije Srbije

9 KOMENTARA

  1. Nisi ti krivi ni za sprat vise na objektu koji je nikao na istom mestu gde je nekada bio bioskop koji ste ti i tvoj sef Kole kupili za jako male pare u vreme lopovskih privatizacija….Kupili ste oba bioskopa za 140 000€…Nisu to dva stana drugari pa da se plati po 70 000 eura,to je visestruko veca kvadratura na vrhunskim lokacijama….

  2. Pitanje za POliciju i tuzilastvo.Sto neistrazite sta je bilo u FK Borac.3 miliona evra duga su ostavili potrazivacima i poreskoj upravi, izgasili FK Borac(klub sa 93godisnjom tradicijom) i kupili klub u Macvi od para Cacanskih poreskih obveznika.Znaci cist klasican kriminal predvoden od strane politickih parazita !

  3. Sugradjani kojima ste gradonacelnik su prevareni od strane poznatih lica iz kako kazete velikog fudbalskog centra,pomozite svojim sugradjanima da dodju do pravde.Ukoliko niste odgovorni recite ko jeste,ljudima koji su prevarili fudbalere nije mesto u cacanskom sportu kog finansiraju cacani preko servisa kog zovemo Grad Cacak.

    • Prevareni su i svi građani Čačka za 1000000 dinara koje je isplaćeno klubu iz Šapca. I za 3000000 evra poreza koji nije plaćen. A tužilaštvo ćuti i ne reaguje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here