Ministar Đorđević u utorak u poseti porodici Šipetić i “Zračku“

1
358
Zoran Đorđević

ČAČAK – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja boraviće u utorak u Čačku gde će posetiti porodicu Šipetić koja živi u teškim uslovima.

O samohranoj majci Neveni Šipetić i njeno troje dece prošle nedelje izvestio je RTS, a nakon emitovanja priloga Đorđević je od rukovodstva Čačka zatražio da se što pre pomogne toj porodici.

Gradonačelnik Milun Todorović izjavio je novinarima da su članovi Gradskog veća u protekle tri i po godine primili oko 300 građana koji su u teškom materijalnom položaju, a koji nisu u sistemu socijalne zaštite.

Nevena Šipetić sa bivšim suprugom je rodila jedno dete, ali kako je on zaposlen, propisi su takvi da ona ne može primati jednokratnu pomoć osim dečijeg dodatka, koji je, naravno, nedovoljan. Nevena ima troje dece, živi sama, za drugo i treće dete nije identifikovan otac, odnosno deca se vode bez definisanog muškog roditelja. Imala je problema sa bratom koji je dobio zabranu prilaska porodici – rekao je Todorović.

On je istakao da Kolo srpskih sestara i grad Čačak čine sve da pomognu, podsetivši da se proteklih godina pomoglo brojnim porodicama.

Grad je budžetom za socijalna davanja u ovoj godini predvideo 345 miliona dinara.

Đorđević će tokom boravka u Čačku posetiti i Ustanovu za dnevni boravak, dece mladih i odraslih sa smetnjama u razviju “Zračak”.

Izvor: MNA

Prethodni članakKošarkaši Železničara postigli samo jedan poen u poslednjih pet minuta i izgubili od Proletera
Sledeći članak170 takmičara u ledenoj Moravi, Anđelko Kovačević četvrti put pobedio u trci za Časni krst (FOTO)

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here