Ministar Momirović gost Foruma privrednika: Čačak jedan od najsnažnijih privrednih centara u Srbiji

9
1523

ČAČAK – Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka.

Foto: MUST

On je poručio da je privredni sektor stub razvoja svake države i da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

  • Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje – istakao je Momirović.
Foto: MUST

On je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd – Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja aerodroma “Morava“, položaj Čačka je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

  • Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinećemo i kvalitetnijem životu građana Srbije – zaključio je Momirović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDva helikoptera MUP-a pomažu u gašenju požara na deponiji “Duboko“
Sledeći članakSuđenje za pad visećeg mosta u Ovčar Banji: Tužilac traži zatvorsku kaznu, čačanski inspektor negira krivicu

9 KOMENTARA

  1. Ko je ovde od ovih u politici aktera, ikada radio u privredi i sticao neka znanja i vestine, osim Miluna?
    Ko ima radnog staza iz privrede osim Miluna?
    E zato , smo zbog Miluna sns je jos uvek tu gde jeste. Isturite bilo koga od ovih sto vire iza njega, pa cete da vidite

  2. Kakav zaključak, da li je ovo sam smislio ili mu je neko napisao. Što mu Ćoso iz Progresa nije rekao kolike plate daje radnicima kad je već stajao pored njega.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here