Ministar odbrane Miloš Vučević posetio Tehničko-remontni zavod i kompaniju “Sloboda“ (FOTO)

1
809

ČAČAK – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Tehnički remontni zavod “Čačak“ i kompaniju “Sloboda“.

Ministar Vučević najpre sastao se sa rukovodstvom TRZ „Čačak“, a pukovnik dr Vojkan Radonjić, direktor Zavoda, predstavio je ministru odbrane kapacitete za remont i održavanje naoružanja i vojne opreme, kao i organizaciju rada ove vojne ustanove u sastavu Kopnene vojske.

Ministar Vučević, nakon sastanka, obišao je pogon za remont vozila guseničara, kao i Sektor za remont sredstava elektronike i elektromehanike.

On je, nakon obilaska, zahvalio zaposlenima na trudu i istakao značaj TRZ „Čačak“ za tehničko održavanje i generalni remont sredstava borbene tehnike dodajući da će država Srbija nastaviti da ulaže u razvoj kapaciteta naše Vojske, kako bi se obezbedilo da ispravnost tehnike uvek bude na najvišem nivou.

Nakon toga. Vučević je obišao i kompaniju “Sloboda“.

Na sastanku sa rukovodstvom kompanije, generalni direktor „Slobode“ Zoran Stefanović predstavio je ministru Vučeviću dosadašnje rezultate, kao i planove i zadatke za naredni period.

Ministar odbrane obišao je proizvodne pogone “Slobode“ gde su predstavljeni kapaciteti kompanije i njen proizvodni program. Tom prilikom, on se, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, uverio u kontinuiran napredak kompanije “Sloboda“, kao dela domaće odbrambene industrije “koja se razvija i snažan je partner Vojsci Srbije“ i poručio da je tendencija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da nastavi sa opremanjem savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, koja su proizvod domaće pameti.

Tokom današnjeg dana, ministar Vučević sastao se sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, sa kojim je razgovarao o saradnji lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTrojica Čačana krali bakarne oluke sa kuća, jedan uhapšen
Sledeći članakKojih pet imena i prezimena su najčešći u Čačku i opštinama Moravičkog okruga

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here