Ministar rada najavio da će lično ići u inspekciju protiv rada “na crno“

4
232
Zoran Đorđević

Ministar za rad Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Inspektorata za rad Stevanom Đurovićem o akciji pojačanih vanrednih inspekcijskih nadzora, u kojima će i lično učestvovati, kako bi se „rad na crno“ iskorenio na najbolji i najefektivniji način.

Opsežna akcija pojačanih inspekcijskih nadzora pokrenuta je po nalogu ministra, a akcenat je stavljen na oblast radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, u delatnosti građevinarstva, ugostiteljstva i u uslužnim delatnostima, navodi se u saopštenju.

Borba protiv sive ekonomije biće nastavljena i u narednom periodu, jer nam je cilj da rad na crno svedemo na minimum – rekao je Đorđević.

On najavljuje da će država voditi računa o poslodavcima koji rade u skladu sa zakonom i poštuju prava radnika, dok će onima koji krše zakon uvesti strože kazne.

U narednim danima očekuju nas pojačani inspekcijski nadzori svih delatnosti. Oni će biti sprovedeni tokom dana i noći na čitavoj teritoriji države Srbije, a direktor i ja ćemo i lično učestvovati u tome – rekao je Đorđević.

Izvor: FoNet

Prethodni članakTri čačanska poslodavca traže devet radnika
Sledeći članakU subotu republičko takmičenje u izradi maketa, prethodi mu izložba u Domu kulture (FOTO)

4 KOMENTARA

  1. Kako su Vam u Vojnim fabrikamaradnici prijavljani.Sto se izivljavate na privatnicima da im kroz poreze sve otmete samo da bi ste Vi zaposlili svoje partijske parazite koji nista ne rade.Pa kako Vam u skolstvu rade prosvetni radnici njih 282 bez jednog casa rada u mesecu.Sve Vas treba rasterati ,pa zar Mi da placamo policiju sto se Oni setaju od Slavije u nedelji geja.Sram Vas bilo zasta nas novac od poreza trosite.Nemilice i bahato.Koliko Vam traje pauza za dorucak u svim parazitskim drzavnim ustanovama.Niste Vi krivi vec glupi idioti koji za Vas glasaju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here