Mirčeta Paunović novi predsednik Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije

0
681
Mirčeta Paunović i Dušan Orlandić; Foto: RINA

ČAČAK – Mirčeta Paunović izabran za predsednika Teniskog saveza Šumadije i zapadne Srbije.

Prema rečima izvršnog direktora Teniskog saveza Srbije Dušana Orlandića sve odluke su donete jednoglasno i kako je rekao postignuto je jedinstvo svih klubova kako bi se krenulo u ozbiljniji razvoj tenisa u ovom delu Srbije.

Trenutno stanje u ovom regionu koji je prilično veliki, od Šapca do Novog Pazara, situacija nije baš sjajna. Mali je broj aktivnih takmičara kao i klubova, smatram da ćemo sa novim predsednikom i Upravnim odborom tu situaciju promeniti i doći do toga, da ako ništa drugo, dupliramo broj igrača. Cilj nam je da u naredne četiri godine imamo četiri puta veći broj igrača nego što ih imamo u ovom trenutku. Mislim da izabrano rukovodstvo može da odgovori tom zadatku i da ćemo prve rezultate videti za godinu dana – kazao je u izjavi za RINU Orlandić.

On je precizirao da Teniski savez Srbije ima četiri regiona, ali da je u poslednjih par godina bilo dosta problema.

Opao je broj zainteresovane dece, kao i entuzijazam klubova u smislu stvaranja igrača i rada sa decom. Broj dece se dvostruko smanjio i to je bio jedan od osnovnih razloga zašto smo odlučili da u ovom regionu mora doći do promena – ističe Izvršni direktor TSS.

Orlandić je kazao da je pre dve nedelje potpisan ugovor sa Ministarstvom prosvete da tenis bude jedna od sportskih aktivnosti kada bude uvedena celodnevna nastava u školama, što će naravno biti besplatno za svu decu koja to budu želela.

Na taj način želimo da animiramo decu i da ih približimo tenisu – zaključio je on.

Novoizabrani predsednik Teniskog saveza Zapadne Srbije i Šumadije Mirčeta Paunović istakao je da je obaveza novoizabranog rukovodstva pre svega rad sa decom.

To znači da naši licencirani treneri kreću po školama, da rade sa decom do 10 godina kako bi stvarali nove igrače. Omogućoćemo svakom detetu da dođe u kontakt sa ovim sportom, odnosno da u periodu od mesec dana mogu da koriste besplatno terene, rekete i da imaju učitelja, zahvaljujući Teniskom savezu zapadne Srbije. Nakon toga ko bude ipokazao interesovanje i rezultate moći će da nastavi dalje – rekao je novoizabrani predsednik.

On je podsetio da u svetu u prvih 100 igrača ima pet Srba, ali da je i pored odličnih rezultata u tenisu trenutno interesovanje za ovaj sport malo.

Deca su više okrenuta ka košarci, fudbalu, što je takođe dobro, ali mi želimoda se određeni broj talentovane dece bavi i tenisom i verujem da ćemo u narednih nekoliko godina početi da stvramo nove reprezentativce“, zaključio je Paunović.

Inače osim Mirčete Paunovića kao predsednika za članove UO TS Zapadne Srbije i Šumadije danas su izabrani Miloš Delić, Dragan Ranđelović. Dragan Filipović, Sreten Savković, Zoran Dobrosavljević, Saša Tomašević, Danijela Lazarević i Nenad Crnogorac.

Izvor: RINA

Prethodni članakNa protestu “Svi kao jedan“ predstavljen pregovarački tim za dijalog sa vlašću
Sledeći članakOdlični rezultati atletičara ČAAK na Školskom prvenstvu Srbije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here